Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decanul Baroului Constanța, la ceas aniversar

ro

08 Nov, 2020 09:21 2480 Marime text


Sărbătoare în Baroul Constanța!

Avocatul Cătălin Gabriel Filișan, decanul Baroului, își aniversează astăzi onomastica, dar și ziua de naștere.

Născut pe data de 8 noiembrie 1977, decanul împlinește astăzi 43 de ani.

În data de 30 martie 2019, Cătălin Filișan a fost ales decan al Baroului Constanța.

Acesta a intrat în Baroul Constanţa pe 1 decembrie 2000, fiind absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, şi poate pleda la instanţele de orice grad.

În paralel cu profesia de avocat, de-a lungul anilor, Cătălin Filișan s-a implicat în mai multe acțiuni civice în Constanța, menite să readucă în oraș verdele de care este atâta nevoie.

Fondator al Asociației Constanța Restart, urmând motto-ul ”Fapte, nu vorbe!” și cu ideea întipărită în suflet ”Copacii au nevoie de oameni, iar oamenii au nevoie de copaci”, începând cu anul 2016, Cătălin Filișan a organizat o serie de activități de plantare de copaci în diverse zone ale orașului.
 

”Am pornit această mișcare atunci când am realizat cĂ viitorul copiilor noștri depinde de ceea ce facem noi astăzi si cĂ indiferența și lipsa de implicare din prezent afectează perspectiva unei dezvoltări normale a ceea ce iubesc – copiii si orașul Constanța.



Prin muncă, seriozitate și bună-credință, putem schimba – puțin câte puțin – un colț dintr-un parc, o stradă sau un cartier, putem schimba modul în care copiii percep orașul, îi putem face să îl iubească, să îl îngrijească, să își dorească să locuiască aici, dar și să ducă mai departe ceea ce am început noi.

Am început prin plantarea unui copac în Constanța în 2016. În 2018 am reușit plantarea a 105 copaci, și, mai apoi, montarea a 682 de tutori pentru a ajuta copacii tineri să crească drept și pentru a-i proteja. Toate acestea le-am făcut împreună cu cei care au înțeles că viitorul se clădește prin muncă și nu prin vorbe.

De altfel, sloganul acțiunilor a fost și este „FAPTE, NU VORBE”.

Aceste idei și acțiuni nu urmăresc o finalitate politică; nu facem politică și nu dorim politizarea faptelor noastre. IUBIM CONSTANȚA, DOAR ATÂT!”, scria avocatul Cătălin Filișan pe pagina oficială a asociației Constanța Restart.

De altfel, lucrările începute la proiectul Ovidius Park au continuat și aceste zile, decanul, alături de ceilalți membri fondatori continuând activitățile de plantare.

”Visul nostru este să facem un parc, să protejăm și să îngrijim natura. Și pentru asta am plantat astăzi viață în Ovidius Park.
Am plantat tei, mesteceni, brazi argintii, chiparoși. Am facut-o cu gândul la prietenul nostru Chemal Taner, în memoria unui om deosebit pe care l-am apreciat mult de tot.
A fost mult de muncă, dar rezultatul a fost pe masură. 84 de copaci au o nouă casa și vor crește în Constanta, în Campusul UOC, în Ovidius Park.
Echipa #ConstantaRestart mulțumește sponsorilor City Park Mall, #TransguardSecurity, #ChiparosiRomania, Geen Garden Art care au facut posibilă această plantare
Deși anul trecut au fost prezenți 1.000 de voluntari când au fost plantați cei 200 de copaci și arbuști, astăzi am fost doar nucleul ConstantaRestart împreună cu echipa U.O.C., deoarece ne-am gândit la sănătatea voluntarilor, a noastră și a celor apropiați. Vor veni vremuri mai bune, când ne vom putea revedea și vom putea munci împreună pentru a ne putea atinge țelul.
#ConstantaRestart vă invită să participați la udarea copacilor, deficitul de apă din sol este extrem de mare, iar seceta este ucigătoare.
Stați sănătoși și protejați mediul!!”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii