Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul General cere aprobare pentru redeschiderea urmăririi penale față de Adina Florea! Înalta Curte se va pronunța azi!

ro

26 May, 2022 09:34 1781 Marime text

 
Înalta Curte de Casație și Justiție a României se va pronunța azi, 26 mai 2022, în dosarul în care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție solicită redeschidea urmăririi penale față de magistratul constănțean Adina Florea, fost procuror al Secției Speciale a magistraților, în prezent desfășurându-și activitatea în cadrul Inspecției Judiciare.
 
Este vorba despre dosarul 776/1/2022, înregistrat pe rolul Secției Penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind vizată ancheta privind divulgarea de informații nedestinate publicității.
 
În această cauză, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, alături de Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor sunt petenți, în timp ce procurorul Adina Florea este intimat.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „confirmare redeschidere urmărire penală“, solicitare formulată în baza articolului 335, alineatul 4 din Noul Cod de procedură penală.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii