Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța va analiza la finalul lunii contestația declarată de Cristi Borcea

ro

14 Jun, 2020 19:12 1606 Marime text

•    Contestația privește confiscarea specială dispusă de judecătorii Tribunalului într-unul din dosarele sale.
•    Cazul va fi analizat la Curte pe data de 30 iunie.
•    Prima instanță hotărâse „confiscarea specială a cantității de 66 de comprimate conținând diazepam“.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au fixat termen pe 30 iunie pentru a analiza contestația declarată de avocatul lui Cristi Borcea cu privire la decizia Tribunalului privind confiscarea specială a unor pastile de Xanax ce îi aparțineau.

Este vorba despre procesul deschis inițial la cererea Serviciului Teritorial Constanța al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în care s-a solicitat confiscarea specială a unor pastile de Xanax ce îi aparțineanu lui Cristi Borcea.
Potrivit surselor judiciare, medicamentele fuseseră descoperite în bagajele afaceristului la momentul la care acesta era încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, fiind considerate substanțe interzise.
Cu toate acestea, aceleași surse au precizat pentru ZIUA de Constanța că omul de afaceri deținea medicamentele în baza unei rețete prescrise în acest sens de doctorul său.
Incidentul avusese loc în anul 2015, iar dosarul a fost clasat. Totuși, potrivit legislației în vigoare, procurorii s-au adresat instanței de judecată pentru ca aceasta să dispună confiscarea specială a pastilelor rămase în urma anchetei.
Așa se face că, la finele lunii martie, judecătorii Tribunalului au dat curs solicitării DIICOT Constanța. În urma analizării cererii formulate de către anchetatori, instanța a luat următoarea decizie: „admite propunerea formulată de către DIICOT – Serviciul Teritoritorial Constanța“.
Se arată în minuta hotărârii pronunțate de instanță că aceasta „dispune confiscarea specială a cantității de 66 de comprimate conținând diazepam, puse la dispoziția organelor de anchetă penală de PNT Poarta Albă, rămase după finalizarea analizelor de laborator și depuse la camera de corpuri delicte a Inspectoratului General al Poliției Române – DCJSEO, conform dovezii (...)“.
Potrivit informațiilor oficiale, decizia Tribunalului a fost contestată de Cristi Borcea, prin avocatul său. În această situație, dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța.
Termenul inițial, fixat la data de 16 iunie, a fost preschimbat de judecători pentru data de 30 iunie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii