Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaAltfel HCL pentru plata parcării prin SMS, tranșată la Curtea de Apel Constanța

ro

17 Oct, 2020 00:00 2540 Marime text
  • Curtea de Apel Constanța va analiza pe 18 noiembrie, de la ora 11.00, dosarul în care s-a cerut suspendarea HCL nr. 279/2020 privind parcările publice din Constanța.
  • Asociația Constanța Altfel a fost cea care a deschis acțiunea în instanță, dar Tribunalul a apreciat că este neîntemeiată și a respins-o.
  • Ultimul cuvânt îl va avea Curtea de Apel Constanța.

Curtea de Apel Constanța a fixat data la care va analiza recursul declarat de Asociația Constanța Altfel pentru suspendarea Hotărârii Consiliului Local Constnața din 30 iulie 2020, ce face referire la plata parcărilor publice din Constanța.

Magistrații instanței de recurs vor judeca dosarul pe data de 18 noiembrie 2020, de la ora 11.00.

Dosarul cu numărul 4674/118/2020, în care Asociația Constanța Altfel a cerut suspendarea HCL Constanța nr. 279/30.07.2020 ce stabilește regulamentul privind utilizarea și plata parcărilor publice din Constanța, a ajuns la Curtea de Apel Constanța după ce Tribunalul a respins acțiunea deschisă de Asociația Constanța Altfel.

Decizia Tribunalului a fost luată pe data de 26 august 2020, când magistrații primei instanțe au apreciat cererea de suspendare ca fiind neîntemeiată.

Amintim, posibilitarea sancționării șoferilor care nu achită parcarea în anumite zone ale orașului, dar și ale stațiunii Mamaia a fost reintrodusă începând cu data de 11 august, în urma hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 279 din 30 iulie 2020.

La data de 11 august, Asociația Constanța Altfel a deschis acțiunea la Tribunalul Constanța, în contradictoriu cu Consiliul Local al Municipiului Constanța, solicitând suspendarea executării acestei hotărâri.

Tribunalul a respins însă cererea de suspendare, așa încât ultimul cuvânt îl va avea acum Curtea de Apel Constanța, instanță care judecă recursul declarat în cauză.
De asemenea, amintim că vechea hotărâre de consiliu local legată de plata parcării prin SMS a fost anulată definitiv în luna martie, de către Curtea de Apel. Decizia Curții de Apel Constanța venea să întărească prima decizie luată în acest caz, respectiv hotărârea Tribunalului din iunie 2019.


Citește și:

#ConstanțaAltfel:
De ce nu a fost suspendată HCL privind plata locurilor de parcare din Constanța. Explicațiile oficiale ale judecătorilor (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii