Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul de acces în Zona Peninsulară nu a fost suspendat. Constănțenii au scandat sub ferestrele Primăriei Constanța - „Să vă fie rușine”! (VIDEO)

ro

26 Nov, 2021 00:00 2459 Marime text
  • Proiectul de hotărâre pentru suspendarea aplicării Hotărârii de Consiliu Local privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, de ieri a CLM nu a fost aprobat.
  • Acesta a fost respins cu 11 voturi „Pentru” şi 15 abţineri ale consilierilor PNL şi PSD
  • Trebuie menționat că totuși consilierii PNL, Alexandru Nazîru si Costin Avătavului au votat pentru suspendarea regulamentului
  • La şedinţă au participat online și rezidenţi și agenți economici din Centrul Istoric, dar şi preoţi de la lăcaşurile de cult din zonă, care au solicitat suspendarea acestui regulament
  • După ședință, aproximativ 100 de constănțeni s-au adunat ieri la prânz, în faţa sediului Primăriei Constanţa
  • Nemulțumiți oamenii le-au transmis consilierilor PNL şi PSD care le-au promis că îi vor ajuta, dar și primarului Vergil Chițac, să le fie rușine
 

Proiectul de hotărâre pentru suspendarea aplicării Hotărârii de Consiliu Local privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, de ieri a CLM nu a fost aprobat.

Acesta a fost respins cu 11 voturi „Pentru” şi 15 abţineri ale consilierilor PNL şi PSD.

Trebuie menționat că totuși consilierii PNL, Alexandru Nazîru si Costin Avătavului au votat pentru suspendarea regulamentului.



La şedinţă au participat online și rezidenţi și agenți economici din Centrul Istoric, dar şi preoţi de la lăcaşurile de cult din zonă, care au solicitat suspendarea acestui regulament, care să nu le încalce demnitatea şi Constituţia.

În plus, agenţiii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona Peninsulară au afirmat că regulamentul propus de administraţia locală va duce la falimentarea afacerilor pe care le au în Centrul Istoric al oraşului Constanţa.

După ședință, aproximativ 100 de constănțeni s-au adunat ieri la prânz, în faţa sediului Primăriei Constanţa.

Nemulțumiți oamenii le-au transmis consilierilor PNL şi PSD care le-au promis că îi vor ajuta, dar și primarului Vergil Chițac, să le fie rușine.
Agenții economici sunt fermi și nu vor ceda în fața ignoranței primarului care s-a comunicat recent celor nemulțumiți să-și vor muta afacerile din zonă.

„Noi suntem în Peninsulă chiar și de 30 de ani. Nu decide primarul când și cum ne relocăm noi afacerile”, au spus aceștia.

Protestul a fost unul paşnic.



Locuitorii din zonă, cer în continuare autorităților ridicarea barierelor și eliminarea retrictiilor până la finalizarea tuturor amendamentelor Regulamentului.
Primarul Constanței, Vergil Chițac rămâne „câine surd la vânătoare”, promite în continuare dispobililitatea si deschidere, însa în realitate derogă întreaga responsabilitate pe umerii consilierilor locali, membri ai comitetului de lucru însărcinat cu amendarea Regulamentului privind accesul în zona peninsulară, vezi declarația integrală a acestuia în secțiunea „video”.
 

Deși s-au abținut de la vot, PNL bombardează cu comunicate de presă
 

„Zona Peninsulară a Constanței trebuie să fie reglementată corect și în armonie cu viața locuitorilor săi, cu afacerile agenților economici de acolo și cu respect pentru investițiile din unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș.

Dar toate acestea trebuie să se întâmple în litera legii. Iar articolul 66 din Legea 24/2000 privind suspendarea actului normativ în cazuri speciale spune că: Întrucât textul legal nu oferă definiția cazurilor speciale, revine emitentului actului normativ de suspendare obligația de justificare a cazului special prin elemente obiective care, prin similitudine să se circumscrie cel puțin definiției jurisprudențiale a cazului extraordinar sau excepțional. Este exclusă circumstanțierea cazului special, utilizând elemente subiective astfel că, motive ca nemulțumiri personale ori dezbateri privind aplicarea actului nu se încadrează în noțiunea de caz special.

Acesta este și unul din motivele pentru care consilierii locali PNL s-au abținut de la votul privind suspendarea regulamentului de acces auto în Zona Peninsulară”, au transmis grupul de consilieri PNL.

Mai departe, liberalii explică ce pași au făcut după întâlnirile cu reprezentanții locuitorilor și agenților economici din zonă.

„Am centralizat observațiile și amendamentele constănțenilor și, așa cum am promis, le-am pus pe masa aparatului Primăriei Municipiului Constanța. 
Au urmat apoi trei întâlniri de lucru între consilierii PNL, USR și aparatul de specialitate al primarului Vergil Chițac, care s-au concretizat cu propuneri de măsuri concrete care să vină în întâmpinarea doleanțelor constănțenilor din Zona Peninsulară”.



Măsurile care vor completa regulamentul de acces auto în Peninsulă
 
Măsurile care completează regulamentul de acces auto se referă la un orar de aprovizionare între orele 06:00 și 10:00, timp în care vor avea acces în zonă mașinile de aprovizionare. 

Va exista un coridor de acces auto pentru facilitare acces și oprire cu durata de 5 minute, la Sud de piața Ovidiu alcătuit din străzile Remus Opreanu și Revoluției din 22 Decembrie 1989 cu intrare din bulevardul Elisabeta, respectiv ieșire spre același bulevard.

Va mai fi un coridor de acces auto general pentru facilitare acces și oprire cu durata de 5 minute la Nord de piața Ovidiu alcătuit din străzile Traian, Sulmona și Mircea cel Bătrân pentru direcția Est, respectiv Vasile Canarache pentru direcția Vest.

Vor fi emise permise de acces pentru evenimente și pentru mass-media.

Toate aceste amendamente dar și altele care vor fi identificate din documentul cu observații de la constănțenii din zonă vor fi centralizate într-o hotărâre de Consiliu Local Municipal.

Primarul Vergil Chițac nu a știut ieri să spună dacă această hotărâre va fi modificată până la sfârșitul acestui an.


 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Ședință extraordinară CLM. Se discută despre regulamentul în Zona Peninsulară din Constanța

Protest în Constanța, referitor la regulamentul din Zona Peninsulară. Oamenii au ieșit în stradă după ședința CLM (galerie foto+VIDEO)

Vergil Chițac - declarații despre Regulamentul din Zona Peninsulară (VIDEO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii