Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Fântânele a dat în judecată Curtea de Conturi. Când se pronunță instanța

ro

16 Aug, 2022 00:00 1345 Marime text
  • Este vorba despre cazul cu indicativul 3003/118/2022 și în care părțile sunt Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Fântânele prin Primar Roșu Ion și, respectiv, Primarul Comunei Fântânele, în calitate de reclamanți, iar de partea cealaltă, a pârâților, se află Curtea de Conturi a României, dar și Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi a Județului Constanța.
  • Magistrații au amânat verdictul pentru finele acestei luni.
 
Magistrații Tribunalului Constanța au judecat dosarul în care UAT Comuna Fântânele prin Primar Roșu Ion a contestat o decizie a Curții de Conturi!
 
Judecătorii au ascultat pozițiile tuturor părților din proces și au decis să pronunțe verdictul în această cauză la data de 23 august 2022.
 
Amintim, dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța vineri, 29 aprilie 2022, obiectul dosarului fiind „anulare act administrativ“.
 
Este vorba despre cazul cu indicativul 3003/118/2022 și în care părțile sunt Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Fântânele prin Primar Roșu Ion și, respectiv, Primarul Comunei Fântânele, în calitate de reclamanți, iar de partea cealaltă, a pârâților, se află Curtea de Conturi a României, dar și Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi a Județului Constanța.
 
Declarațiile primarului
 
Cu o ocazie anterioară, primarul Adrian Ion Roșu a declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele:
 
„O parte dintre măsurile dispuse de auditorii Curții de Conturi au fost deja implementate din timpul controlului, iar pentru o altă parte am făcut contestație. De asemenea, ne consultăm și cu avocatul comunei legat de măsurile ce vor fi contestate în instanță, iar noi vom aplica legea așa cum se dispune. Dacă vor fi prejudicii de recuperat, le vom recupera, dacă sunt alte măsuri de implementat, le vom implementa, căci trebuie să aplicăm legea“.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în urma auditului financiar al Camerei de Conturi la UAT Fântânele, efectuat în anul 2021, auditorii publici externi au aplicat o sancțiune contravențională constând în amendă în valoare de 5.000 de lei către UATC Fântânele, în contextul abaterilor constatate pe parcursul controlului, după cum se arată în raportul oficial al Curții de Conturi.
 
Primarul Adrian Ion Roșu a explicat cu aceeași ocazie, pentru ZIUA de Constanța, că auditul a vizat anul 2020 și perioada dinainte, intervalul verificat nefăcând parte din mandatul său.
 
În prezent, părțile așteaptă pronunțarea hotărârii de către instanța de judecată.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, ea va putea fi atacată la instanța superioară de către părțile care se declară nemulțumite de verdict.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Audit al Curții de Conturi la UAT Fântânele, în județul Constanța. Ce spune primarul despre constatările controlului
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii