Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:20 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC îi cere lui Nicuşor Constantinescu 1.522.723 de lei. Dosarul, amânat pentru luna viitoare (rechizitorii)

ro

16 Nov, 2016 00:00 1440 Marime text
Zilele trecute, Consiliul Judeţean a votat constituirea ca parte civilă într-un dosar „Geotop”, care priveşte contractul pentru realizarea documentaţiei cadastrale a reţelei de drumuri din judeţ, servicii pentru care Consiliul Judeţean Constanţa s-a angajat să achite firmei bucureştene Geotop 2001 o impresionantă sumă.
 
Ionela Diana Faur, judecător al Secţiei I Civile din Tribunalul Constanţa, a amânat pentru luna viitoare dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al CJC, a fost chemat la judecată chiar de către Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Cauza a fost amânată pentru data de 5 decembrie, ora 12.00, când se vor cita părţile.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, dosarul cauzei a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 20 iulie, iar Judeţul Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa sunt reclamanţi. Aste în timp ce Nicuşor Daniel Constantinescu este pârât.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, conform oficialilor CJC, procesul intentat de Judeţul Constanţa şi de Consiliul Judeţean Constanţa are ca bază recuperarea sumei de 1.522.723 de lei, reprezentând amenzi aplicate de diverse instanţe în mai multe dosare civile, unde Consiliul Judeţean Constanţa condus de Nicuşor Daniel Constantinescu s-a judecat cu omul de afaceri Marian Turbatu. De menţionat că dosarul privind recuperarea sumei mai sus precizate s-a constituit în urma unei recomandări (38/2015) a Curţii de Conturi.
 
Reamintim că Marian Turbatu este denunţător în dosarul în care Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu la şase ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Zilele trecute, Consiliul Judeţean a votat constituirea ca parte civilă într-un dosar „Geotop”, care priveşte contractul pentru realizarea documentaţiei cadastrale a reţelei de drumuri din judeţ, servicii pentru care Consiliul Judeţean Constanţa s-a angajat să achite firmei bucureştene Geotop 2001 o impresionantă sumă.
 
În acest dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu are calitatea de suspect şi este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.
 
În prezent, fostul şef al CJC se află în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În alte două dosare, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol. 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)​


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

Ti-a placut articolul?

Comentarii