Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:31 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci persoane vor fi audiate azi într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre

ro

20 Nov, 2017 13:52 846 Marime text
Azi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va avea loc un nou termen în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa!
 
Cauza se află pe masa judecătorului Ionuţ Mihai Matei, şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Acest termen a fost acordat pentru audiere martori, respectiv Cristea Mariana - angajată Polaris, Taiss Mircea - director de marketing la S.C.Soti Cable, Mereuţă Valeriu - director general la S.C.Soti Cable, Ripiciuc Cornelia- şef departament de publicitate în cadrul Soti începând cu anul 2008 şi Spirea Călina Aneta. Funcţiile celor mai sus precizaţi figurează în minuta Curţii Supreme din 24 noiembrie 2016.
 
În prezenta cauză, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Sorin Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, în dosar au fost trimise în judecată şi alte persoane, printre acestea aflându-se cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa şi Gabriel Marius Stan, fost viceprimar al municipiului Constanţa, acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii