Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:17 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amânări în dosarele în care sunt judecaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu

ro

20 Apr, 2018 12:33 1015 Marime text
Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat astăzi în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA.
 
Pronunţarea a fost amânată pentru 4 mai 2018. Tot pentru atunci s-a amant şi pronunţarea în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio.

Reamintim că, în cauză, Radu Mazăre este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu, în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor.
 
Conform rechizitoriului, Radu Mazăre este acuzat că, „la data de 12 octombrie 2004, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu, de 23,56 de euro/mp, a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 mp, situat în staţiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unităţii administrativ-teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro şi, totodată, au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“.
 
„La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în aceeaşi calitate, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ modest, a două terenuri în suprafaţă de 11.890 mp şi 502,81 mp, aparţinând Primăriei Constanţa, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 de euro şi, totodată, au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“, conform rechizitoriului.
 
Dosarul în care este implicat Nicuşor Daniel Constantinescu, alături de fundaţiile Thalia şi Fantasio a fost amânat tot pentru data de 4 mai 2018.
 
În dosar apar în calitate de inculpați Nicușor Daniel Constantinescu, Cristian Bogdan Zgabercea, Carmen Florentina Oproiu (Vasile), Marcel Brîncoveanu Parau, Fundația Fantasio și Fundația Culturală Thalia.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii