Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google dat in judecata ... din nou

ro

15 Aug, 2010 23:18 1751 Marime text

google_java.jpgIn vara anului trecut, compania Oracle achizitiona Sun Microsystem, iar odata cu acesta preluare, limbajul de programare Java intra in portofolilul Oracle.

CEO-ul Oracle, Larry Ellison, a catalogat Java intr-o conferinta drept "singurul si cel mai important software pe care l-a achizitionat vreodata".

Acest limbaj de programare este folosit in scrierea majoritatii soft-urilor pentru companii din intreaga lume. Producatorii de PC-uri si telefoane mobile platesc licenta pentru acest software.

Se pare insa ca nu si Google. Nu este un secret faptul ca platforma Android si Dalvik, masina virtuala pe care ruleaza, sunt bazate pe Java, insa celor de la Oracle nu le convine atat de mult aceasta situatie.

Gigantul software a anuntat ca da in judecata Google pentru incalcarea legii copyright-ului si a patentelor. Compania americana acuza ca Android incalca 7 patente Oracle si contine copii ale codului Java original.

java-apli.jpgDe mentionat ca inainte sa vina la Google, Eric Schmidt a lucrat pentru Sun, fiind liderul echipei Java. Oracle a declarat ca Google stia de aceste probleme de aproximativ cinci ani

Este evident asadar ca in tot acest timp, intre cele doua companii au existat negocieri pentru licenta. Iata un proces care trebuie urmarit.

Sursa: Hit.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii