Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

7 întrebuințări ale fulgilor de ovăz

ro

11 Nov, 2013 10:56 3449 Marime text
Știm cu toții cât de hrănitori sunt pentru micul dejun. Sunt ceriale sănătoase, bogate în fibre care îți oferă energie. Mai puțin știu însă că fulgii de ovăz pot fi folosiți pentru rezolvarea unor probleme de sănătate.

Tratează acneea
Fierbe fulgii, lasă-i să se răcească apoi aplică-i pe față pentru ca să acționeze 10 minute. Aceștia vor  absorbi grăsimea în exces, vor elimina bacteriile și exfolia pielea de celulele moarte.

Rezolvă orice afecțiune a pielii
Pentru orice problemă a pielii, poți face o mască din fulgi de ovăz cu bicarbonat. Sfarâmă două linguri de fulgi de ovăz în blender, adaugă o lingură de bicarbonat și o cantitate mică de apă, astfel încât să obții o pastă. Aplic-o pe fața curată și las-o să acționeze 15 minute.

Ajută la relaxare
Poți apela la o mască cu fulgi și atunci când  vrei să te relaxezi. Amestecă o jumătate de cană de apă fierbinte cu 1/3 cană fulgi de ovăz timp de trei sau patru minute, apoi adaugă două linguri de  miere și două de iaurt, plus un albuș de ou. Aplic-o pe față și relaxează-te timp de 15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Ajută împotriva varicelei și a arsurilor solare
Pentru mâncărimi și disconfort al pielii de orice natură, poți face o baie cu fulgi de ovaz, pe care îi pui într-un ciorap și cu care masezi ușor zonele afectate. Vor calma mâncărimile și senzația de arsură, ajutând pielea să se recupereze într-un timp mai scurt.

Elimină stresul
Adaugă o ceașcă de lapte, două cești de fulgi de ovăz și o lingura de miere în apa în care faci baie. Vor  hidrata pielea și relaxeaza trupul. Puteți folosi, de asemenea, uleiuri parfumate într-o pungă cu fulgi de ovăz.

Te ajută să slăbești sănătos
Înlocuiți făină de grâu cu făină de ovăz pentru a pregăti clătite, prăjituri sau pâine. În acest fel o să consumi de două ori mai multe fibre, care îți vor ajuta digestia, și te vor face să te simți plin de energie, consumând puține calorii.

Cresc rezistența organismului
Cercetatorii au descoperit ca fulgii de ovăz stimulează rezistența organismului dacă sunt consumați aproximativ două ore înainte de antrenament. Aceștia determină organismul să ardă grasimile mai repede pentru alimentarea mușchilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii