Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii, în febra examenelor Astăzi are loc proba scrisă a examenului de titularizare

ro

21 Jul, 2014 00:00 2940 Marime text
Emoții pentru cadrele didactice, în această lună. După ce, săptămâna trecută, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a organizat examenul de definitivat, iată că astăzi debutează cel de titularizare.

Începând cu ora 10.00, azi, în cinci centre de concurs constituite la nivel județean, se va desfășura proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate. Sunt aşteptaţi să participe 1.043 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau la probele practice desfăşurate între 26 mai - 27 iunie (învățători -103, educatoare - 129, Limba română - 112, Matematică - 79, Limba engleză - 76, Psihopedagogie specială - 65, Educație fizică - 52, Geografie - 50, Istorie - 50, Religie - 39). Dintre candidații participanți la concurs, 34 au gradul didactic I, 92 au grad didactic II, 285 au grad didactic definitivat și 645 sunt debutanți.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământ din acest an, au fost publicate 1.539 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare (705 în mediul urban şi 834 în mediul rural). Concursul pentru ocuparea posturilor didactice constă în susținerea unei probe practice sau inspecţie specială la clasă și o probă scrisă în specialitatea postului didactic. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare, iar cea obținută la proba practică în profilul postului sau la inspecția specială la clasă are o pondere de 25% din media de repartizare. Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00. După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore. Subiectele şi baremele de evaluare pentru disciplinele de concurs sunt elaborate de către Centrul Național de Evaluare şi Examinare.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iulie, iar contestaţiile vor fi depuse la sediul ISJ Constanța în perioada 25-26 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 30 iulie. Candidații trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), și minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului, pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire).

Cinci centre de concurs

La Centrul de concurs nr. 1 - Liceul Teoretic „George Călinescu“, se organizează examenul pentru disciplinele Limba şi literatura română, Limbi moderne, Limbi clasice, Limbi materne, Arte. Cei care vor susţine examenul pentru disciplinele Matematică, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică sunt aşteptaţi la Centrul de concurs nr. 2 - Liceul Teoretic „Ovidius“. Cel de-al treilea centru de examen - Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ găzduieşte examenul de titularizare pentru disciplinele Istorie, Geografie, Ştiinţe socio-umane, Religii, Educaţie fizică şi sport, Învăţământ special. La Centrul de concurs nr. 4 - Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“, se vor prezenta cadrele didactice de la disciplinele Învăţământ preşcolar, Învăţământ primar. La ultimul centru de examen, nr. 5 - Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman“, se va desfăşura proba scrisă la Educaţie tehnologică şi la disciplinele de specialitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii