Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Cum se stabilesc daunele morale în procesele de ucidere din culpă?

ro

11 May, 2021 14:10 2745 Marime text


Interviu LIVE miercuri, 12 mai, ora 14.00, cu judecătorul Ciprian Coadă, din cadrul Secției Penale a Curții de Apel Constanța


•    Daunele morale stabilite în prima instanță, în cazul uciderilor din culpă, sunt adesea drastic reduse de judecătorii instanței de recurs.

•    Acest aspect a generat discuții, de multe ori, atât în tabăra avocaților, cât și în rândul părților implicate în dosar.

•    Miercuri, 12 mai 2021, de la ora 14.00, la ZIUA LIVE, judecătorul Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța, ne va vorbi despre factorii care sunt analizați pentru stabilirea daunelor morale acordate în procesele de ucidere din culpă.


În multe dintre cazurile de ucidere din culpă, judecate la instanțele din Constanța, daunele morale stabilite în primă instanță sunt semnificativ diminuate, la Curtea de Apel Constanța.

Acest aspect a generat discuții, de multe ori, atât în tabăra avocaților, cât și în rândul părților implicate în dosar.

Care sunt factorii analizați la stabilirea daunelor morale în cazurile uciderilor din culpă?

Sunt judecătorii primelor instanțe ce analizează cazurile prea „generoși“ atunci când stabilesc daunele morale acordate părților civile ori, dimpotrivă, magistrații instanței de recurs sunt prea drastici în reducerea cuantumului acestora?

De ce aspecte ține seama completul de judecată în momentul în care trebuie să stabilească ce sume se cuvin rudelor victimei unui accident de circulație mortal, de pildă?

Discutăm despre toate aceste aspecte în cadrul emisiunii ZIUA LIVE, de miercuri, 12 mai 2021, de la ora 14.00, cu judecătorul Ciprian Coadă, magistrat în cadrul Secției Penale a Curții de Apel Constanța.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii