Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

ro

18 Jan, 2024 17:00 1070 Marime text
 
 
 
  • Dosarul a fost instrumentat de procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.
  • Judecătorul Gabriel Mustaţă, pe când era la Tribunalul Constanța, în prezent magistrat al Curții de Apel Constanța, a decis achitarea atât a lui Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, cât și a Marcelei Enache, fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa, pe motiv că faptele imputate de procurori nu sunt prevăzute de legea penală.
  • În prezent, dosarul se află în atenția completului de judecată format din judecătorii Pîrlogea Ştefania și Coadă Ciprian, de la Curtea de Apel Constanța. În contextul în care magistratul Ciprian Coadă părăsește sistemul prin pensionare, locul său în complet va fi ocupat de un coleg judecător din cadrul Curții de Apel Constanța.
 
 
Dosarul terenurilor din Portul Tomis, din municipiul Constanța, cauză în care au fost deferiți justiției Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), a primit un nou termen!
 
Conform portalului instațelor de judecată, cauza – aflată în cauza apelului – se va afla în atenția magistraților de la Curtea de Apel Constanța pe data de 15 februarie 2024.
 
Oricare va fi decizia curții, aceasta va fi definitivă!
 
Dosarul se află în atenția completului de judecată format din judecătorii Pîrlogea Ştefania și Coadă Ciprian, de la Curtea de Apel Constanța.   
 
În contextul în care magistratul Ciprian Coadă părăsește sistemul prin pensionare, locul său în complet va fi ocupat de un coleg judecător din cadrul Curții de Apel Constanța.
 
Amintim că prezenta cauză a fost soluționată de judecătorul Gabriel Mustaţă, pe când era la Tribunalul Constanța, în prezent magistrat al Curții de Apel Constanța, prin achitarea celor doi inculpați, pe motiv că faptele imputate de procurori nu sunt prevăzute de legea penală.
 
Justiție la Constanța!
CSM a aprobat! Judecătorul Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța! Marius Cătălin Croitoru, la Tribunal


 
Potrivit DNA, în cursul anului 2015, Făgădău Decebal și Enache Marcela „și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța“.

„Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători“, conform DNA.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Amintim că cele trei terenuri din prezenta cauză (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorul șef Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Această nouă calitate, de inculpat, este exagerată“
LIVE. UPDATE. ÎPS Teodosie, prezent la DNA Constanța! (FOTO+VIDEO)


 
Surse
Herczeg Lorant este noul șef al Camerei de Conturi Constanța! Averea și interesele (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii