Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Porților Deschise la Serviciul de Probațiune din Constanța (LIVE TEXT+VIDEO)

ro

12 Oct, 2023 10:30 2076 Marime text







Serviciul de Probațiune Constanța a organizat în data de 12.10.2023 evenimentul „Ziua Porților Deschise”, activitate derulată prin proiectul „Corecțional (Correctional)”, finanțat prin Programul „Justiție”, în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014 – 2021 și implementat de către Direcția Națională de Probațiune din cadrul Ministerului Justiției în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor și cu alți parteneri din România și Norvegia.
 
Pe parcursul derulării acestui eveniment ce marcahează împlinirea a 22 de ani de când instituția probațiunii funcționează în România, zeci de vizitatori au trecut pragul Serviciului de Probațiune Constanța situat pe Bulevardul Mamaia nr. 196. Printre aceștia s-au numărat reprezentanți ai instituțiilor publice și ai organizațiilor neguvernamentale cu care Serviciul de Probațiune Constanța colaborează în mod curent (Judecătoria Constanța, Tribunalul Constanța, Curtea de Apel Constanța, Judecătoria Medgidia, Penitenciarul “Poarta Albă”, IPJ Constanța, D.G.A.S.P.C. Constanța, Primăria Constanța, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Centru de Sănătate Mintală Adulți, CPECA Constanța, EQUITAS Constanța) precum și studenți ai Univeristăților “Ovidius” și “Spiru Haret” care au dorit să afle mai multe despre rolul instituției în reintegrarea socială a persoanelor care au săvârșit infracțiuni.
 
Vizitatorii au avut ocazia să interacționeze în mod direct cu consilierii de probațiune din cadrul instituției, care le-au oferit informații despre rolul probațiunii în punerea în aplicare a măsurilor și sancțiunilor neprivative de libertate și i-au însoțit într-un tur al instituției.
 
Activitatea Serviciului de probațiune a fost prezentată de șeful serviciului Dana Adochiei, consilierul de probațiune Andreea Chiriță și consilierul de probațiune Cristina Vlad.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat judecătorul Ciprian Coadă, magistrat în cadrul Secției penale a Curții de Apel Constanța, fostul șef al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, Marius Oprișan, Daniel Gheorghe, șef Centru Regional Constanța din cadrul Agenției Naționale Antidrog, dar și reprezentanți ai Poliției Județului Constanța, Primăriei Constanța și ai Penitenciarului Poarta Albă.  

 Citește și
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" organizează sâmbătă, Ziua Porților Deschise

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii