Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

ro

12 Dec, 2023 09:04 1424 Marime textMarți, 12 decembrie 2023, la Curtea de Apel Constanța este programat primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis, din municipiul Constanța, cauză în care procurorii DNA au decis trimiterea în judecată, în decembrie 2020, atât a lui Decebal Făgădău (foto), fostul primar al municipiului Constanța, cât și a Marcelei Enache, fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa.

Dosarul se află în atenția completului de judecată format din judecătorii Pîrlogea Ştefania și Coadă Ciprian, de la Curtea de Apel Constanța.  
 
Oricare va fi decizia instanței de apel, aceasta va fi definitivă.

Prezenta cauză a fost soluționată de judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, prin achitarea celor doi inculpați, pe motiv că faptele imputate de procurori nu sunt prevăzute de legea penală.

Potrivit DNA, în cursul anului 2015, Făgădău Decebal și Enache Marcela „și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța“.

„Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători“, conform DNA.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Amintim că cele trei terenuri din prezenta cauză (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat.

Dosarul a fost instrumentat de procurorul șef Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și

Primarul Vergil Chiţac, o nouă clasare de la DNA Constanța menținută la tribunal

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii