Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 27 noiembrie 2023. Lună plină în Gemeni

ro

27 Nov, 2023 18:52 1387 Marime text


27 noiembrie 2023

Lună plină în Gemeni
O lună uriașă a răsărit din mare în după-amiaza asta, în jur de ora 17.00, cerul senin după furtuna de ieri a permis să-i urmărim ascensiunea și să o admirăm în toate fazele și etapele sale.
Tulburările electromagnetice pe care le-a provocat în Natură și în corpurile noastre s-au resimțit extrem de profund.

Astăzi, trecând prin cartierul în care am cabinetul, mi-am văzut drumurile blocate de copaci dezrădăcinați de vântul intens de ieri. Copaci care au blocat scări, alei, drumuri de acces către blocuri.
Un plop uriaș, plantat în fața blocului în care am copilărit, când m-am mutat aici (și având aproximativ vârsta mea) a ieșit la propriu din rădăcină și a blocat o alee de acces către o scară a blocului.

Să poți dezrădăcina un arbore matur este nevoie de multă energie turbionară, nu doar de vânt intens, ci și de tulburări electromagnetice și hidrice care să tulbure rezistența rădăcinii.
La fel ca și în corpul nostru.
Deshidratarea, stresul zilnic, continuu (gânduri, griji, frici), lipsa de nutrienți corespunzători, poluarea, radiațiile – toate slăbesc rezistența corpului. Și vine o ”criză” (exact ca o furtună) – o concediere, o pierdere, o veste proastă etc și bum! S-a dezrădăcinat copacul (fie arborele circulator, fie arborele nervos – așa apar accidentele vasculare sau tulburările neurologice).

În cartea ”Puterea lunii” a soților Johanna Paungger și Thomas Poppe citim:
”O boală trupească sau o dereglare este, în multe cazuri, ecoul, consecința și simptomul exterior al unei atitudini mentale, al unei secvențe de gânduri care se repetă, de pildă unele dorințe imposibile, așteptări sau fixații. Atunci, boala este fumul vizibil care se ridică dintr-un foc invizibil aflat în lumea psihică, buruienile nedorite ce cresc în pământul favorabil al unui stil de viață negativ.
”Mă doare capul”, ”mi s-a întors stomacul pe dos”, ”îmi fierbe sângele în vine” sunt expresii cunoscute de toată lumea. Sunt doar câteva dintre sumedenia de exprimări ce dovedesc faptul că suntem cu toții conștienți de legătura dintre atitudinea interioară în fața vieții, dintre lumea psihică pe de o parte și boală, de cealaltă parte – fără să ne mai batem capul cu cât timp va mai trece până când medicina oficială se va lăsa influențată de această certitudine interioară, pe care o nutrim cu toții.”

Mă uitam la arborii doborâți de furtună.
Și am conștientizat efemeritatea prezenței noastre, a tuturor, aici pe pământ.
Astăzi, la luna plină, am văzut mai bine ca niciodată intensitatea programelor mentale, care se străduie să minimizeze întâmplările real importante și să sublinieze fleacurile.
Mintea vroia să se întoarcă le nemulțumirile și jeluirile de fiecare zi.
Dar ceva din interior, trezit de drama arborilor doborâți și a suferinței produse de furtună, nu permite Ego-ului să preia controlul.
Cu cât sunt mai mari provocările, cu atât se trezește în interior forța reală care le poate face față. Pentru că așa descoperim, cu toții, că nu suntem cine ni se spune că suntem: oi scoase la produs. Ci mult mai mult de atât.
Contemplăm cu toții învățăturile și lecțiile acestei luni pline în Gemeni.
Să ne fie bine;
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii