Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chirurgul Emil Barbu, salvatorul a mii de bolnavi din țări foarte sărace, la „ZIUA-n amiaza mare”

ro

07 Jul, 2022 14:12 1679 Marime text
Lucrează într-un spital din țară deși putea să rămână în Franța, unde timp de mai mulți ani a operat cu succes, cot la cot cu chirurgi renumiți. A salvat de la moarte mii de oameni bolnavi, în cele mai sărace țări din lume. Vineri, 8 iulie, ora 13.00, la „ZIUA-n amiaza mare” facem cunoștință cu medicul chirurg Emil Barbu.
 
ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
Cu medicul de 38 de ani am stat de vorbă la Centrul de medicină naturistă și preventivă „Eden” din Breaza. Este locul în care el, pe lângă consultațiile de specialitate, stă de vorbă cu pacienții, oferindu-le sfaturi și informații medicale.
 
Emil Barbu nu spune niciodată nu, găsește întotdeauna o soluție pentru a-i mulțumi pe bolnavi. Pare că vorbim despre un personaj din altă lume. Nici vorbă. Emil Barbu este medicul care ani de zile, prin intermediul „Medicine sans Frontiere”, dar și al fundației americane „Mission Care” și-a ocupat concediile de odihnă cu misiuni în cele mai sărace țări ale lumii:  Rwanda, Burundi, Etiopia, Kenya, precum și în jungla amazoniană.
 
A operat astfel mii de oameni nevoiași, care nu aveau acces la servicii medicale, a fost nevoit să improvizeze aparate medicale, făcând, de cele mai multe ori, doar anesteziilocale, a trecut prin experiențe traumatizante, care i-au schimbat total percepția asupra vieții. Vor urma și alte misiuni, dar întotdeauna se întoarce în țară, unde îl așteaptă familia și pacienții pe care nu îi refuză niciodată



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii