Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:52 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Filișan, avocatul care iubește Constanța, nu Politica

ro

19 Jun, 2021 00:00 1573 Marime text

Decanul Baroului Constanța, Cătălin Filișan, este avocatul pe care orașul îl cunoaște datorită acțiunilor sale în care reușește să mobilizeze o comunitate impresionantă de oameni, care iubesc natura și se îngrijesc de ea. A pornit de la câțiva adepți, nemulțumiți de lipsa spațiilor verzi, și a adunat în jurul lui aproape 1000 de oameni. De toate vârstele și profesiile, de culori politice diferite. Au plantat copaci în diverse zone ale Constanței, au curățat spațiile verzi. Împreună au realizat, apoi, un proiect în premieră în România. Au construit un parc uriaș în zona Universității „Ovidius”. Un proiect exclusiv privat, fără nicio contribuție din partea autorităților. Inaugurarea „Ovidius Park” a avut loc pe 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului Înconjurător. Cu fanfară, cu baloane, cu foarte mulți copii veseli și voluntari mulțumiți de ce a ieșit. O zi însorită.
 
Cătălin Filișan îi cunoaște pe toți membrii asociației sale. „Am în spate o echipă de eroi. Asociația „Constanța Restart” s-a dezvoltat în mod natural”, a declarat, el, la „Ziua-n amiaza mare”. Și vor continua împreună. Au în lucru încă cel puțin două proiecte majore. Nu le dezvăluie, deocamdată, pentru că, de fiecare dată până acum, au apărut destui cârcotași care au sugerat că de fapt Filișan își pregătește relansarea politică. Intr-adevăr, a fost implicat, în urmă cu 13 ani, în politică, dar un singur an i-a fost de ajuns. A realizat că „în politică nu există principii”. De atunci, nu-i mai trebuie. „Sloganul acţiunilor Constanța Restart a fost şi este „Fapte, nu Vorbe”. Aceste acţiuni nu urmăresc o finalitate politică. Nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Iubim Constanţa, doar atât“, este mesajul avocatului Filișan.
 Așa că, după cum susține președintele Asociației Constanța Restart, „nu ne oprim aici cu proiectele, nu ne interesează politica”. Asta deși, cu timpul, până la următoarele alegeri, pentru un politician care și-ar pregăti candidatura, asemenea proiecte ar constitui un capital electoral palpabil. Dar, om trăi și om vedea. Deocamdată, am zice, Cătălin Filișan nu are planuri politice, cum a avut colegul lui de Barou, avocatul Stelian Ion, care a ajuns ministru la Justiție. „Suntem colegi, este membru al Baroului Constanța. In schimb, de când a intrat in zona politică nu am păstrat nici un fel de contact. Nu a participat la acțiunile mele. Era implicat în alte activități sau nu și-a dorit să vină”, a comentat Filișan. Și, bineînțeles că nu îi place imaginea orașului năpădit de bălării. Susține că există soluții, dând ca exemplu alte orașe din țară: „Eu aș fi pornit de la reamenajarea parcurilor pe care le avem acum. S-ar schimba fața orașului”.
 

Citește și:

ZIUA-n amiaza mare Invitatul este avocatul Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța

ZIUA-n amiaza mare Avocatul Cătălin Filișan- „Am în spate o echipă de eroi”

Ti-a placut articolul?

Comentarii