Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Cristian Ion, doctor în Medicină Hiperbară „Oxigenul este cel mai bun medicament”

ro

26 Jun, 2021 00:00 19649 Marime text
  • Terapia cu oxigen hiperbaric, care este recunoscută medical, în lume, nu și în România, este o formă de tratament prin care pacientul aflat într-o barocameră inspiră oxigen pur la o presiune ridicată. 
Doctorul Bogdan Cristian Ion este un personaj pitoresc. Nu are astâmpăr, e veșnic ocupat..  Când nu consultă pacienți, este pe drum. „Aleargă” săptămânal de la Constanța la Târgu Mureș și înapoi. Este foarte activ pe rețelele de socializare, având mii de urmăritori.

O discuție cu doctorul este imprevizibilă. De multe ori nu își poate ține gura, mai ales când vine vorba de colaborarea aproape imposibilă cu autoritățile, și scapă câte o vorbă deșucheată. Degeaba il atenționează Ana Maria Păun, managerul Clinicii de Medicină Hiperbară, care stă cu ochii pe el. Cuvântul relaxare nu există în activitatea celor care lucrează cu doctorul Bogdan Cristian Ion. El şi colectivul său de medici, precum și tehnicienii, abia fac faţă avalanşei de pacienţi care vin toate colţurile ţării pentru a-şi găsi vindecarea prin oxigenoterapia hiperbară.
 
Terapia cu oxigen hiperbaric, care este recunoscută medical, în lume, nu și în România, este o formă de tratament prin care pacientul aflat într-o barocameră inspiră oxigen pur la o presiune ridicată. Nu inainte de efectuarea unor investigații medicale amănunțite asigurate de doctorul Ion și specialiștii săi. ”Oxigenul este cel mai bun medicament”, spune doctorul Bogdan Cristian Ion. 

Pentru zeci de boli. Intoxicaţii cu monoxid de carbon, necroze osoase, accidente de scufundare şi embolie gazoasă, ischemie periferică, ulcere cutanate ca urmare a diabetului, insuficienţe  venoase, tromboflebite, iradiere, cistite, arsuri, degerături, fracturi osoase, tulburări de percepţie, surditate, migrenă, pareze, autism etc. Multe din aceste boli nu au putut fi vindecate în sistemul spitalicesc din România. Iar in ultimul an, s-a dovedit că  terapia cu oxigen hiperbaric este una dintre cele mai eficiente metode pentru recuperarea post COVID.   
 
 
Dacă ar avea contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pacienţii ar plăti mai puţin de jumătate din tarif. Doctorul Bogdan Cristian Ion recunoaște deschis că „noi ne descurcăm și fără contractul cu Casa”.

O ședință de oxigenoterapie costă la fel din 2009, de la inființarea clinicii, 400 de lei. Pentru mulți dintre pacienți este scump, ar plăti mult mai puțin dacă s-ar face contract cu CAS.

„Dacă ar fi un stat care i-ar păsa de cetățenii lui, ar fi el interesat, rapid și de urgență, să facă un contract cu barocamerele care există pentru a putea trata și pacienții care nu iși permit”, comentează medicul. Iar pacienții sunt din toate categoriile, boala nu ține cont de statutul social. Pentru terapia hiperbară, statul român ar trebui să plătească o parte din cheltuieli.

„Ori statul român dorește și el partea lui la acești bani. Eu nu sunt dispus să le dau niciun parandărăt. Când or veni alții să dea un parandărăt, o să fie și terapia asta plătită de Casă, probabil”. Doctorul Bogdan Cristian Ion refuză categoric dominația factorului politic și sistemul de „Pile, Cunoștințe, și Relații”.
 


Citește și:

ZIUA-n amiaza mare Invitatul este dr. Bogdan Cristian Ion, singurul specialist în Medicină Hiperbară din România
 
ZIUA-n amiaza mare Doctorul Bogdan Cristian Ion, singurul specialist în Medicină Hiperbară din România, despre terapia cu oxigen hiperbaric și proprietățile oxigenului  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii