Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă structură turistică și comerț în stațiunea Mamaia. Planul Urbanistic de Detaliu se află în consultare publică (DOCUMENTE)

ro

23 Jul, 2022 15:36 1943 Marime text
  • PUD-ul are drept scop reglementarea terenului pentru construirea unei structuri turistice cu spațiu comercial la parter, vezi secțiunea „documente" pe terenul aflat în Constanța, stațiunea Mamaia, pe amplasamentul unui spațiu comercial existent, parter, a unui imobil cu funcțiuni principale de turism și comerț
  • Inițiatorul PUD-ului este Ioan Obreja iar elaborator SC ALL Arhitectura SRL
  • Publicul este invitat să consulte documentele anexate anunțului și să formuleze observații referitoare la prevederile propuse, până la 04.08.2022


Un nou Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția unei structuri turistice și de comerț în zona Cazino din stațiunea Mamaia a fost lansat în consultare publică pe site-ul municipalității.


PUD-ul are drept scop reglementarea terenului pentru construirea unei structuri turistice cu spațiu comercial la parter, vezi secțiunea „documente" pe terenul aflat în Constanța, stațiunea Mamaia, pe amplasamentul unui spațiu comercial existent, parter, a unui imobil cu funcțiuni principale de turism și comerț, conform PUZ aprobat, cu regimul de înălțime P+2, astfel încât să fie îndeplinite cerințele funcționale și de calitate construcției propuse,în relație cu construcțiile învecinate, și în special cu ansamblul de clădiri ce constituie monumentul de patrimoniu în zona de protecție a căruie se află, și anume ansamblul Cazino-Mamaia, monument istoric cu codul CT-II-a-B-21001.


Inițiatorul PUD-ului este Ioan Obreja iar elaborator SC ALL Arhitectura SRL.


Etapele preconizate pentru consultarea publicului până la aprobarea planului, conf. H.C.L. 322/2016 privind aprobarea Regulamentului de informare și consultare a publicului în elaborarea sau
revizuirea planurilor de urbanism la nivelul Municipiului Constanța sunt următoarele:


Etapa elaborării propunerilor consultarea documentației: 20.07-04.08.2022;


Comunicarea rezultatelor se va face în perioada 05.08-14.08.2022.


 Publicul este invitat să consulte documentele anexate anunțului și să formuleze observații referitoare la prevederile propuse, în scris: prin poștă, la adresa bd. Tomis, nr.51 - Serviciul Planificare Urbană și Mediu, la adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro, ori depuse la Centrul de informare cetățeni din incinta City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr.116C.




Terenul este înscris în cartea funciară a UAT Constanța cu numărul cadastral nr. 239373, aflat în intravilan.


Folosirea actuală a terenului este curți, construcții. Pe parcelă se află o construcție parter, cu funcțiunea de spațiu comercial . Suprafața terenului este de 135 mp.


Conform certificatului de urbanism nr. 2237 din 26.07.2021, în care sunt menționate reglementările în vigoare pentru terenul în cauză, referitor la regimul tehnic al terenului, destinația stabilită prin planurile de urbanism este corespunz[toare Zonei A, UTR 8, pct 51– alimentație publică, cazare, comerț, servicii.


Se admit:funcțiuni de turism, servicii, funcțiuni de sănătate sau funcțiuni legate de culte.


Se admit cu condiționări:construcții și instalații demontabile pentru funcțiuni comerciale și de alimentație publică ealizate numai cu ocazia unor evenimente culturale, sportive, târguri, expoziții; corturi cu caracter provizoriu numai cu ocazia unor evenimente,
amenajări pentru alimentație publică numai cu ocazia unor evenimente,
organizări de evenimente în perioada sezonului estival, extinderea sau supraetajarea clădirilor existente, cu respectarea condițiilor de amplasare,echipare și configurare, precum și a posibilităților maxime de ocupare și utilizare aterenului prevăzute de regulament.


Utilizări interzise: activități de orice tip care sunt poluante, prezintă risc tehnologic sau incomodează printraficul generat, funcțiuni industriale, depozitare,
platforme de precolectare a deșeurilor urbane, clădiri sau amenajări care produc agresarea peisajului, prin poluări saudiminuarea vegetației și distrugerea habitatului natural și contravin normelor de protecțiestabilite pe plan național/local.


Terenul aflat în studiu, cu suprafața de 135 de mp, se află integral în proprietate privată a persoanelor fizice.
Parcela învecinată la nord este de asemenea aflată în proprietatea privată a persoanelor fizice și juridice. Restul terenurilor vecine aparțin municipalității.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Gabriel Ciumacenco de la Confort Decent SRL elaborează PUZ pentru o nouă investiție în Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii