Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Tudorel Economu vrea bloc de 6 etaje, în Mamaia. Documentul de urbanism, eliberat de Primăria Constanța

ro

23 Sep, 2021 00:00 2705 Marime text
  • La Fattoria Ristorante SRL, prin Tudorel Economu, a primit de la municipalitate un document de urbanism
  • Este vorba de un imobil de șase etaje, în Mamaia
  • În vară, Primăria Constanța a deschis un nou proces împotriva societății amintite
 
La Fattoria Ristorante SRL, prin Tudorel Economu, a primit de la municipalitate un document de urbanism pentru o investiție în stațiunea Mamaia, zona Hotel Caelia.
 
Mai exact prin Certificatul de Urbanism nr. 2980, emis pe 22 septembrie, investitorul dorește desființarea celor două corpuri C1 și C2, de pe teren și construirea unui imobil P+5-6E cu funcțiunea de alimentație publică și cazare – cu respectarea art. 8, al. 4 din Legea 50/1991, cu organizare de șantier. 24 de luni are valabilitate documentul emis.
 
Amintim că prin CU 1251 din data de 19 aprilie 2021, omul de afaceri a obținut documentul pentru construirea unui imobil P+5-6E cu funcțiunea de alimentație publică și cazare, organizare de șantier, tot în Mamaia. Valabilitatea documentului este de 12 luni.
 

Primăria și executarea

 
Municipiul Constanța, prin Primar a chemat în instanță societatea La Fattoria Ristorante SRL. Mai exact, prin dosarul 22013/212/2021, municipalitate a deschis un process de acțiune în răspundere delictuală, fiind înregistrat pe secția civilă a Judecătoriei Constanța, la data de 19 august 2021. Nu a fost stabilit termen la procesul de fond.
 
În dosarul 26758/299/2020, judecătorii din București au dispus executarea silită a debitoarei Mariana Economu și a terțului poprit La Fattoria Ristorante SRL, în data de 11 decembrie 2020, process deschis de BEJ Ivanciu George Adrian, prin creditor Municipiul Constanța prin Primar. Soluția pe scurt a fost următoarea: „Admite cererea de validare a popririi formulată de petentul BEJ Ivanciu George Adrian pentru creditorul Municipiul Constanţa prin Primar în contradictoriu cu debitoarea Economu Mariana şi terţul poprit SC La Fattoria Ristorante SRL. Validează poprirea înfiinţată la terţul poprit SC La Fattoria Ristorante SRL prin adresa emisă la data de 29.07.2020 de BEJ Ivanciu George Adrian în dosarul de executare nr. 52/2019, asupra sumelor de bani prezente şi viitoare datorate debitorului de terţul poprit până la concurenţa sumei de 1.111.517 euro reprezentând debit restant, la care se adaugă suma de 70.024,41 lei reprezentând cheltuieli de executare. Obligă terţul poprit la plata sumei de 20 lei către petent cu titlu de cheltuieli de judecată şi la plata sumei de 1.487,50 lei către creditor cu acelaşi titlu. Cu apel în 5 zile de la comunicare ce se va depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată astăzi, 11.12.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
 
Judecătoria Sectorului 1 București, a admis în vara anului trecut executarea silită cerută de societatea La Fantana SRL împotriva aceleiași societăți. „ Admite cererea de incuviintare a executarii silite. Incuviinteaza executarea silita, Fara cale de atac Pronuntata, azi, 17.07.2020 prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei” se arată în soluția pe scurt.
 
 

Vila de lângă Siutghiol

 
În vara 2020, Tudors Capital Investments SRL a depus la APM Constanța documentația pentru construcția unei vile turistice pe malul Lacului Siutghiol. Investitorul a primit undă verde pentru continuarea procedurilor pentru proiectul construire vilă turistică D+P+2-3E, organizare de șantier și împrejmuire teren (edificarea(amplasamentul) imobilului va respecta planșa de reglementări zona B – anexă la HCL nr. 121/24.05.2013), propus a fi amplasat în municipiul Constanța, Zona Tic-Tac, Mal lac Siutghiol, județul Constanța. Tudors Capital Investments S.R.L., fosta Deco Horeca S.R.L. prin Economu Tudorel, cu adresa în municipiul București a obținut pe 21.12.2020 de la primăria Constanța și certificatul de urbanism pentru investiția situate pe bulevardul Mamaia, nr. 361C din municipiul Constanța.


 

Opt etaje în Mamaia

 
Deco Horeca SRL, controlată de Mariana Economu şi Tudorel Economu au mai obținut documentația pentru edificarea unui imobil de opt etaje în staţiunea Mamaia.

În acest sens, Deco Horeca SRL a obţinut, pe data de 22 aprilie 2019, de la Primăria Constanţa, certificatul de urbanism nr. 1350, care constă în „Construire imobil D+P+7-8e retras cu terasă circulabilă cu destinaţia de apart-hotel. împrejmuire teren şi organizare de şantier“. Investiţia este realizată în staţiunea Mamaia, baza reparaţii Tic-Tac.Reamintim că, pe data de 19 decembrie 2018, Primăria Constanţa a emis, pentru societatea Deco Horeca SRL, autorizaţia de construire nr. 1847, care constă în „Construire imobil P+4-5e alimentaţie publică şi cazare“. Imobilul va fi realizat pe bulevardul Mamaia nr. 361C.
De asemenea, Deco Horeca SRL a solicitat şi a obţinut, pe data de 20 septembrie 2018, de la Primăria Constanţa, pentru societatea Promedas Mamaia SRL, un act important de urbanism. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 3617, pentru „Construire imobil D+P+7-8 etaj retras cu terasă circulabilă - cazare, alimentaţie publică şi servicii, împrejmuire teren şi organizare de şantier“, amplasat în staţiunea Mamaia.
 
 

La Fattoria Ristorante SRL, în datele Registrului Comerțului
Societatea a fost înființată în anul 2005, având sediul social în București, pe strada Tudor Vianu. Capitalul social este de 3200 lei, iar asociați sunt Mariana Economu, cu o cotă parte de 10%, Tudorel Economu, cu o cotă parte de 10%, Elena Economu, cu 40% și Costin Economu, cu o cotă de 40%. Elena și Costin Economu sunt administrator ai firmei. Activitatea principală este „Restaurante”. În anul 2019, au fost declarați cinci salariați, la o cifră de afaceri de 493.010 lei, cu un profit de 121.592 lei. În 2020, firma a raportat 5 salariați, la o cifră de afaceri de 689.567 lei, cu un profit de 292.869 lei.


Conform CONFIDAS, Tudorel Economu mai este asociat cu 50% în Deco Food SRL și cu 56% în Tudors Capital Investments SRL. A mai fost asociat în firmele radiate Vitraliu SRL, Tudors Construct SRL, Deco Mall Expert SRL și Bon Gusto Fattoria SRL.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Primăria Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism pentru blocul de șase etaje al lui Tudorel Economu

Primăria Constanța a eliberat certificatul de urbanism pentru vila de pe malul lacului Siutghiol al lui Tudorel Economu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii