Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demersuri făcute de familia Economu pentru viitorul imobil de șase etaje din Mamaia

ro

28 Feb, 2023 00:00 2133 Marime text
  • Firma intenționează să elaboreze un Plan Urbanistic de Detaliu pentru terenul din stațiunea Mamaia
 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru societatea La Fattoria Ristorante SRL, care dorește să investească în Mamaia.
 
Prin CU 581 din data de 27 februarie 2023, firma amintită, prin Adrian Costin Mărculescu, intenționează să elaboreze un Plan Urbanistic de Detaliu pentru terenul din stațiunea Mamaia, identificat cu număr cadastral 208959. Documentul are o valabilitate de 24 de luni.
 
Terenul amintit mai sus are o suprafață de 493 mp, fiind dobândit de firma La Fattoria SRL (în prezent radiate) de la municipiul Constanța prin contractual de vânzare-cumpărare din 2005, cu destinația „Grup Sanitar”. În anul 2009, firma a obținut un certificate de urbanism, iar în 2010 o autorizație de construire pentru „amenajări interioare și exterioare – nestructurale – imobil parter alimentație publică”. Direcția de urbanism nu a solicitat avizul DADPP conform metodologiei de vânzare, nefiind stabilită și plătită eventuala diferență de preț, pentru terenul în cauză.
 
Totodată, în 2019, au fost făcute mai multe cereri către municipalitate prin care La Fattoria Ristorante solicit eliberarea avizului pentru imobilul situate în stațiunea Mamaia, Grup Sanitar Internațional, în scopul obținerii autorizației de construire „Construire imobil P+5-6E cu funcțiunea de alimnentație publică și cazare. Lucrările de construire nu vor afaceta promenada”.
 
Reamintim că în anul 2021, prin Certificatul de Urbanism nr. 2980, emis pe 22 septembrie, investitorul dorește desființarea celor două corpuri C1 și C2, de pe teren și construirea unui imobil P+5-6E cu funcțiunea de alimentație publică și cazare – cu respectarea art. 8, al. 4 din Legea 50/1991, cu organizare de șantier. 24 de luni are valabilitate documentul emis. Amintim că prin CU 1251 din data de 19 aprilie 2021, omul de afaceri a obținut documentul pentru construirea unui imobil P+5-6E cu funcțiunea de alimentație publică și cazare, organizare de șantier, tot în Mamaia. Valabilitatea documentului este de 12 luni.
 
Vila de lângă Siutghiol
 
În vara 2020, Tudors Capital Investments SRL a depus la APM Constanța documentația pentru construcția unei vile turistice pe malul Lacului Siutghiol. Investitorul a primit undă verde pentru continuarea procedurilor pentru proiectul construire vilă turistică D+P+2-3E, organizare de șantier și împrejmuire teren (edificarea(amplasamentul) imobilului va respecta planșa de reglementări zona B – anexă la HCL nr. 121/24.05.2013), propus a fi amplasat în municipiul Constanța, Zona Tic-Tac, Mal lac Siutghiol, județul Constanța. Tudors Capital Investments S.R.L., fosta Deco Horeca S.R.L. prin Economu Tudorel, cu adresa în municipiul București a obținut pe 21.12.2020 de la primăria Constanța și certificatul de urbanism pentru investiția situate pe bulevardul Mamaia, nr. 361C din municipiul Constanța.
 
Opt etaje în Mamaia
 
Deco Horeca SRL, controlată de Mariana Economu şi Tudorel Economu au mai obținut documentația pentru edificarea unui imobil de opt etaje în staţiunea Mamaia.

În acest sens, Deco Horeca SRL a obţinut, pe data de 22 aprilie 2019, de la Primăria Constanţa, certificatul de urbanism nr. 1350, care constă în „Construire imobil D+P+7-8e retras cu terasă circulabilă cu destinaţia de apart-hotel. împrejmuire teren şi organizare de şantier“. Investiţia este realizată în staţiunea Mamaia, baza reparaţii Tic-Tac.Reamintim că, pe data de 19 decembrie 2018, Primăria Constanţa a emis, pentru societatea Deco Horeca SRL, autorizaţia de construire nr. 1847, care constă în „Construire imobil P+4-5e alimentaţie publică şi cazare“. Imobilul va fi realizat pe bulevardul Mamaia nr. 361C.
De asemenea, Deco Horeca SRL a solicitat şi a obţinut, pe data de 20 septembrie 2018, de la Primăria Constanţa, pentru societatea Promedas Mamaia SRL, un act important de urbanism. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 3617, pentru „Construire imobil D+P+7-8 etaj retras cu terasă circulabilă - cazare, alimentaţie publică şi servicii, împrejmuire teren şi organizare de şantier“, amplasat în staţiunea Mamaia.
 
 
La Fattoria Ristorante SRL, în datele Registrului ComerțuluiSocietatea a fost înființată în anul 2005, având sediul social în București, pe strada Tudor Vianu. Capitalul social este de 3200 lei, iar asociați sunt Mariana Economu, cu o cotă parte de 10%, Tudorel Economu, cu o cotă parte de 10%, Elena Economu, cu 40% și Costin Economu, cu o cotă de 40%. Elena și Costin Economu sunt administrator ai firmei. Activitatea principală este „Restaurante”. În 2020, firma a raportat 5 salariați, la o cifră de afaceri de 689.567 lei, cu un profit de 292.869 lei. În anul 2021, au fost declarați cinci salariați, la o cifră de afaceri de 709.748 lei, cu un profit de 1.277.686 lei.


Conform CONFIDAS, Tudorel Economu mai este asociat cu 50% în Deco Food SRL și cu 0,837% în Tudors Capital Investments SRL. A mai fost asociat în firmele radiate Vitraliu SRL, Tudors Construct SRL, Deco Mall Expert SRL și Bon Gusto Fattoria SRL. Elena Economu apare în Cher One SRL, iar Mariana Economu apare în Economu Expert SRL, Deco Food SRL și Tudors Capital Investments SRL.
 
Costin Economu apare în Tudors Capital Investments SRL, Emco Digital Marketing Agency SRL, Cher One SLR; Sharkenomu SRL și Nova Matter SRL.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Ce se construiește Tudorel Economu vrea bloc de 6 etaje, în Mamaia. Documentul de urbanism, eliberat de Primăria Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii