Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi dacă-i poţi conduce pe băieţii cu ochi albaştri Se caută un nou lider pentru fostul „Doi şi-un sfert" de Constanţa

ro

06 Sep, 2012 01:00 3583 Marime text
SIPI_-_George_Popa.jpgDirecţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă organizează concurs pentru ocuparea postului de conducere vacant prevăzut cu funcţia de şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, prin recrutare din sursă internă. Concursul va avea loc la data de 19 septembrie, iar înscrierile se mai pot face doar azi.

Având în vedere necesitatea încadrării acestei funcţii cu personal specializat, pentru înscrierea şi participarea la concurs, candidaţii trebuie să fie ofiţeri şi să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii.

Mai precis, conform DGIPI, viitorul şef al SIPI Constanţa trebuie să aibă gradul minim necesar pentru ocuparea postului de inspector principal de poliţie/căpitan, să fie absolvent de studii superioare cu diplomă de licenţă, să fie absolvent de studii postuniversitare sau masterat în specialitatea studiilor superioare de licenţă sau în domeniul management şi să aibă o vechime de cel puţin trei ani în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Candidaţii mai trebuie să aibă doi ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, să aibă o vechime de cel puţin trei ani în specialitatea structurii, să fi obţinut în ultimii doi ani calificativul de cel puţin „bine" la evaluarea anuală de serviciu pentru poliţişti, respectiv „Foarte bun" la aprecierea de serviciu pentru cadre militare şi să fie cunoscători ai unei limbi străine de circulaţie internaţională, nivel de cunoaştere „Bun".

 sipi_-_sigla_sipi.jpg

DGIPI mai vrea ca viitorul comandant al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa să deţină certificat de securitate/autorizaţie de acces la informaţii clasificate pentru nivelul minim „Strict Secret", să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare, să nu fie pus la dispoziţie sau suspendat din funcţie, să nu fie în curs de urmărire penală, să nu fie în perioadă de tutelă profesională şi să fie declarat „apt" din punct de vedere psihologic şi „apt medical" pentru promovare în funcţii de conducere. Concursul va avea loc la sediul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, la data de 19 septembrie, şi va consta în susţinerea unui interviu pe subiecte profesionale (unica probă de concurs). Înscrierile se pot face până astăzi. În prezent, SIPI Constanţa este condus de George Dorel Popa, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie, care a fost numit la comanda fostului „Doi şi-un sfert" de Constanţa după ce Marius Panait a revenit la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un politist batran 06 Sep, 2012 01:38 Popa este nascut pt postul asta. Este brici la minte si stie multa carte.Daca concursul este pe bune, nu are nimeni nicio sansa in fata lui.