Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, veste bună de la Curtea Supremă

ro

12 Aug, 2015 00:00 2421 Marime text
Valentin Horia Şelaru, Ilie Iulian Dragomir şi Francisca Vasile, judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au redeschis, ieri, potrivit unor surse avocăţeşti, dosarul în care Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I penale din Curtea de Apel Bucureşti, unul dintre foştii magistraţi ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, a fost condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare, cu executare.
 
Potrivit surselor mai sus precizate, Curtea Supremă a analizat, la termenul de ieri, temeinicia măsurii controlului judiciar dispuse faţă de Mustaţă. Spre seară, instanţa a admis cererea de revocare a măsurii preventive luate faţă de fostul judecător. Decizia este definitivă.
 
Judecată în aceeaşi cauză, Mariana Curea, fost grefier al Curţii de Apel Bucureşti, a luat patru ani şi patru luni de închisoare, cu executare, iar Ion Boraciu a primit nouă ani de detenţie. Asta în timp ce Florian Alexandru a fost osândit la şase ani şi patru luni de închisoare, iar Ciprian Moraru, din Constanţa, a primit doi ani de închisoare.
 
Mustaţă a fost deferit Justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul de combatere a corupţie pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, şase infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii