Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Un baiat simplu, de la tara", implicat in trafic de arme

ro

01 Dec, 2009 01:30 3070 Marime text

nicolae_radus_-_suspect_pistol.jpgRăsturnare de situaţie în cazul lui Nicolae Răduş, tânărul de 28 de ani cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce a încercat să vândă un pistol unui investigator sub acoperire.

După ce Judecătoria Constanţa a apreciat că suspectul poate fi cercetat în stare de libertate, nefiind un pericol public, magistraţii instanţei de recurs au fost de o altă părere. Ieri, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea lui Răduş pe o perioadă de 29 de zile, în ciuda pledoariei mai degrabă lamentabile a procurorului de şedinţă şi a argumentelor aduse în apărare de avocatul acestuia. „Dovadă mai clară pentru buna credinţă a clientului meu decât faptul că a venit astăzi, de bună voie, la judecarea recursului şi s-a prezentat singur în instanţă, nu cred că există", a spus Sorin Calaigii, avocatul lui Răduş. Totodată, apărarea a argumentat că Răduş a ajuns întâmplător în această situaţie şi a vorbit despre „modul absolut rudimentar în care «un băiat simplu, de la ţară» a înţeles să acţioneze de o manieră sancţionabilă, ce-i drept". Mai mult, Sorin Calaigii a adus în discuţie şi atitudinea sinceră pe care a avut-o clientul său în faţa anchetatorilor. „Apreciem că cele 24 de ore petrecute la beci, în perioada de reţinere, au fost suficiente pentru a-l face pe Nicole Răduş să înţeleagă gravitatea faptei sale şi că nu adoptase un comportament bun", a susţinut avocatul. În ultimul cuvânt, Răduş a precizat că este de acord cu cele afirmate de apărătorul său. Cu toate acestea, instanţa a fost de altă părere şi a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv. Potrivit procurorilor, faţă de Nicolae Răduş s-a început urmărirea penală pe 25 noiembrie, fiind acuzat că, în ziua respectivă, ar fi vândut, fără drept, investigatorului sub acoperire, un pistol marca Ekol Firat Compact, precum şi şapte cartuşe, contra sumei de 1.600 lei. Anchetatorii susţin că pentru aceste bunuri Răduş „nu deţinea documente de provenienţă şi nu avea dreptul să le vândă decât prin intermediul unui armurier". În plus, procurorii mai spun că individul se pregătea de săvârşirea unei noi infracţiuni.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alba ca zapada 01 Dec, 2009 13:04 Mai bine ne-ai scuti de comentarii subiective si care nu corespund adevarului.Vezi articolul din Telegraf pe aceeasi tema.Nu erai in aceeasi sala,Cecilia sau cum te-o chema?