Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teseleanu, de la Vama, citat cu jandarmii

ro

06 Oct, 2009 03:14 2446 Marime text
cap_4.jpgŞeful Vămii Agigea şi-a pierdut răbdarea aşteptând pe băncile instanţei şi a plecat fără buletin

Pentru că a plecat de la proces înainte să fie audiat, Iulian Teşeleanu, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, va fi citat cu mandat de aducere cu însoţitor, iar jandarmii vor rămâne alături de el până ce îşi va termina declaraţia în faţa judecătorilor.

Măsura a fost dispusă în dosarul care priveşte tona de cocaină descoperită la începutul acestui an în Vama Constanţa Sud Agigea. Iulian Teşeleanu este unul dintre martorii-cheie în proces, dat fiind că, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT Constanţa, una dintre persoanele suspectate a face parte din reţeaua de traficanţi a încercat să ia legătura cu şeful vămii. Concret, Antonio Alvarez Cano, Ramona Elena Cioroabă şi Adrian Vasile Chiribău sunt acuzaţi, alături de Matei Iacob, că „s-au constituit într-un grup infracţional organizat, introducând în România, la data de 29.01.2009, prin Punctul Vamal Port Constanţa Sud Agigea, cantitatea de 1.080 kg de cocaină". Drogurile erau ascunse în două containere ce conţineau cherestea importată din Brazilia. În plus, Cano, Cioroabă şi Chiribău sunt acuzaţi că „au dispus cu privire la transportul cocainei pe teritoriul României, cu intenţia de a fi livrată în Spania, fiind surprinşi în flagrant de organele de poliţie la data de 30.01.2009". La termenul anterior în procesul celor trei indivizi, a fost prezent şi şeful Vămii Constanţa Sud. A stat cât a stat, a aşteptat să-nceapă şedinţa care îl privea, însă, când a văzut că timpul trece şi că procesul nu mai începe, Iulian Teşeleanu a plecat. Şeful vămii şi-a uitat, însă, buletinul la grefiera de şedinţă, iar instanţa a dispus ca, pentru termenul următor, de la sfârşitul acestei luni, Teşeleanu să fie citat cu mandat de aducere cu însoţitor, jandarmii urmând să rămână alături de el până ce va depune mărturie.

iulian_teseleanu_05.jpgIntervenţii la şef

Potrivit celor consemnate în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Constanţa, Iulian Teşeleanu a declarat că, pe 24 decembrie 2008, în timp ce se afla la serviciu, în biroul său a intrat Ramona Cioroabă, care ar fi insistat să se întâlnească între patru ochi, pentru a discuta despre procedura de vămuire. Mai mult, se pare că Cioroabă l-a contactat şi în prima zi de Crăciun cu aceeaşi intenţie, propunându-i să se întâlnească în oraş, dar fiind refuzată de şeful biroului vamal. Potrivit declaraţiei pe care Iulian Teşeleanu a dat-o în faţa procurorilor, Ramona Cioroabă se pare că i-a trimis şi un mesaj tip SMS, în care i-a reproşat că ignoră ceea ce are ea de spus şi care ar fi putut fi „foarte interesant". În urma acestui episod, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea şi-a luat măsuri sporite de precauţie în privinţa Ramonei Cioroabă şi le-a relatat colegilor săi, în cadrul unei şedinţe, discuţiile avute cu aceasta. Ulterior, Iulian Teşeleanu a recunoscut-o pe Ramona Cioroabă la desigilarea containerelor cu cocaină, fiind flancată de doi poliţişti. Şeful Vămii Constanţa Sud Agigea nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la situaţia ivită la instanţă. De altfel, potrivit reprezentanţilor Vămii Constanţa Sud, directorul se află în concediu până săptămâna viitoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii