Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan Garolea, condamnat pentru mită Fostul adjunct al şefului Vămii Port Constanţa cere reabilitarea

ro

14 Aug, 2014 00:00 4085 Marime text
Ştefan Garolea, fostul adjunct al şefului Vămii Port Constanţa, cere autorităţilor competente reabilitarea judecătorească. În acest sens, Garolea a formulat o solicitare, care a fost depusă pe rolul Tribunalului Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 15 septembrie. Ştefan Garolea a fost condamnat la trei ani de detenţie în afacerea „Pan Cars”.

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, fostul adjunct al şefului Vămii Port Constanţa a fost acuzat de luare de mită în dosarul „Pan Cars”, el fiind achitat în anul 2003 de Tribunalul Bucureşti. Nemulţumiţi, procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti au atacat decizia Tribunalului la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii ultimei instanţe precizate au decis ca fostul adjunct al şefului Vămii Port Constanţa să primească trei ani de închisoare.

Amintim că în afacerea „Pan Cars” au mai fost cercetaţi şi Mircea Bleher, preşedintele societăţilor „Pan Cars” şi „Pan Intrade”, Ion Danescu, directorul „Pan Intrade”, Victor Segarceanu, fostul şef al serviciului administrativ din Banca Română de Comerţ Exterior, precum şi Petre Dima, director al aceleiaşi unităţi bancare.

Cei mai sus precizaţi au fost acuzaţi că, în perioada aprilie - decembrie 1993, ar fi introdus în ţară, prin prezentarea unor documente false organelor vamale, 223 de autoturisme „Skoda”, în regim de import pentru persoane fizice.

Fostul adjunct al şefului Vămii Port Constanţa ar fi primit mită un autoturism Daewoo pentru a aproba descărcarea unui lot de 121 de autoturisme fără garanţia importatorului de achitare a taxelor vamale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii