Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul secret îşi deschide porţile SPP caută om pentru Apărare - Securitate Naţională - Distrugeri şi Mascare

ro

28 Feb, 2012 00:00 14932 Marime text
sigla_spp.jpgViitorul angajat al serviciului secret va trebui să fie absolvent de învăţământ liceal, cu diplomă de bacalaureat, sau în an terminal şi să aibă vârsta maximă de 24 de ani, care să fie împlinită pe tot parcursul acestui an

Peste doar două zile, Serviciul de Protecţie şi Pază va demara procesul de selecţionare candidaţi, băieţi, pentru admiterea la Academia Tehnică Militară. Astfel, conform datelor oficiale, există un loc disponibil pentru specializarea „Calculatoare şi Sisteme Informatice pentru Apărare şi Securitate Naţională", precum şi unul la specializarea „Sisteme pentru baraje de mine, distrugeri şi mascare".

Prin intermediul unei informări s-a înştiinţat faptul că, la recrutare, candidatul care optează pentru locul la Academia Tehnică Militară repartizat Serviciului de Protecţie şi Pază trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, mai multe criterii. Astfel, candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul stabil în România, părinţii sau întreţinătorii legali ai candidatului să aibă domiciliul în România, să fie „apt medical" şi să aibă o dezvoltare fizică armonioasă, să nu fi fost condamnat penal şi să nu fie în curs de urmărire penală. Mai mult decât atât, candidaţilor li se cer comportament moral în societate, să nu facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, iar dacă fac parte să declare ca, după admiterea în Academia Tehnică Militară, vor renunţa la această calitate, să nu facă parte din organizaţii aflate în afara legii şi să nu aparţină unor culte sau secte religioase care, potrivit legii, contravin normelor de păstrare a ordinii publice, precum şi cele care încalcă bunele moravuri. Lista cerinţelor continuă cu: „să nu fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii ori asociaţii comerciale, iar dacă este într-una din aceste situaţii, să se angajeze ca, după admiterea în Academia Tehnică Militară, va renunţa la această calitate, să nu fie ofiţer, maistru militar sau subofiţer activ în Serviciul de Protecţie şi Pază sau în altă instituţie din domeniul siguranţei naţionale, să nu fie absolvent al unei instituţii civile de învăţământ superior pe locuri finanţate de la buget". Nu este de trecut cu vederea faptul că cei care au repetat unul sau mai mulţi ani de studiu din motive imputabile nu au ce căuta la acest proces de selecţie. SPP mai vrea ca înscrişii să aibă la finalizarea studiilor liceale media generală de absolvire şi media la examenul de bacalaureat de minim 8,00, iar mediile anuale la purtare minim 9.00, iar înălţimea minimă să fie 1,70 m. Viitorul angajat al serviciului secret va trebui să fie absolvent de învăţământ liceal, cu diplomă de bacalaureat, sau în an terminal şi să aibă vârsta maximă de 24 de ani, care să fie împlinită pe tot parcursul acestui an. Procesul de selecţie va începe joi, 1 martie, şi se va închide la 1 mai.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii