Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semnale DNA în cazul Geotop 2001 Cadastrarea judeţului Constanţa, proiect important pentru Anticorupţie şi specialiştii bucureşteni

ro

02 Feb, 2012 00:00 4165 Marime text

cap_2.jpgŞi la acest moment, pe site-ul oficial al Geotop 2001, cadastrarea drumurilor din Constanţa este menţionată la categoria „proiecte importante în curs de desfăşurare". Întâmplător, DNA are în lucru un dosar cu aceeaşi temă

Chemaţi unul câte unul la sediul Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în iulie 2010, pentru a da cu subsemnatul în dosarul Geotop 2001, primarii constănţeni, ca şi mai-marii judeţului, de altfel, nu au scăpat de emoţiile date de dosarul constituit în urma încheierii contractului pentru cadastrarea drumurilor publice de interes local. Surse judiciare au precizat că, departe de a fi finalizat, cazul se află încă în lucru, fiind în atenţia procurorilor din cadrul Structurii Centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Dosarul a luat fiinţă în vara anului 2010, având ca punct de plecare o sesizare din oficiu a procurorilor anticorupţie, ca urmare a informaţiilor apărute în presă cu privire la contractul încheiat pe 28 noiembrie 2007 între Consiliul Judeţean Constanţa şi Geotop 2001. Mai exact, denumirea contractului este „documentaţie cadastrală şi înscrierea în Cartea Funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din Judeţul Constanţa şi realizarea Soluţiei geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport". Contractul a fost adjudecat de firma bucureşteană Geotop 2001, în anul 2007, pentru suma de 8.435.827 de lei, fără TVA. La vremea încheierii contractului, Consiliul Judeţean Constanţa a apreciat că, dintre toate cele cinci oferte primite, cea făcută de reprezentanţii Geotop 2001 este cea mai bună, criteriul de atribuire fiind „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic". Pentru ca respectivul contract să poată fi realizat, anterior adjudecării licitaţiei de către Geotop, Consiliul Judeţean Constanţa a încheiat un „Acord de asociere - parteneriat" cu 45 de primării din judeţ.

Impactul asupra „mediului"

geotop_-_DNA_Constanta_Comana_Antoaneta_Mandrescu_01.jpg

Pe de altă parte, ceea ce este foarte interesant este că, şi la acest moment, pe site-ul oficial al firmei bucureştene, cadastrarea drumurilor din Constanţa este menţionată la categoria „proiecte importante în curs de desfăşurare". „Alte proiecte importante în curs de desfăşurare: cadastrul drumurilor din judeţul Constanţa. Este cel mai mare proiect pentru realizarea cadastrului drumurilor care se desfăşoară în acest moment în România. Va cuprinde drumurile judeţene şi drumurile de interes local (drumuri comunale, străzi din intravilanele celor 45 de unităţi administrativ teritoriale partenere)", spun specialiştii bucureşteni. Atâta doar că, din câte se pare, cadastrarea judeţului Constanţa nu reprezintă un proiect important aflat în plină desfăşurare doar pentru firma bucureşteană, ci şi pentru procurorii Structurii Centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Rămâne de văzut care dintre proiecte va fi finalizat primul şi, mai ales, care va fi impactul asupra „mediului" al proiectelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii