Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul șef al CJC a cerut suspendarea procesului privind cadastrarea județului Constanța

ro

17 Feb, 2021 00:00 2318 Marime text

 
  • Pe lângă Nicușor Constantinescu, în acest dosar au mai fost trimiși în judecată Titi Cenușă, fostul arhitect-șef din cadrul Consiliului Județean Constanța, dar și omul de afaceri Ioan Ichim, din București, fost administrator al societății comerciale Geotop 2001.

Tribunalul Constanța a respins ieri, 16 februarie 2021, cererea lui Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, privind suspendarea judecătii dosarului privind cadastrarea județului Constanța, ca urmare a sesizării Curtii de Justitie a Uniunii Europene în vederea pronunțării unei hotărâri preliminare.
 
Decizia Tribunalului Constanța este definitivă. Noul termen a fost stabilit pentru data de 30 martie 2021. Oricare va fi decizia tribunalului,a ceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Pe lângă Nicușor Daniel Constantinescu, în acest dosar au mai fost trimiși în judecată Titi Cenușă, fostul arhitect-șef din cadrul Consiliului Județean Constanța, dar și omul de afaceri Ioan Ichim, din București, fost administrator al societății comerciale Geotop 2001.
 

Date din rechizitoriu

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, „în perioada iulie 2007 - aprilie 2013, inculpații Constantinescu Nicușor Daniel și Cenușă Titi, în calitățile menționate mai sus, prin acțiuni concertate, și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziție publică «Documentație cadastrală și înscriere în Cartea Funciară a rețelei de drumuri publice de interes local din județul Constanța și realizarea soluțiilor geospațiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere»“.
 
„Inculpații Constantinescu Nicușor Daniel și Cenușă Titi au coordonat acțiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferențial, lucrările de cadastrare a drumurilor județene și comunale din județul Constanța către o societate controlată de omul de afaceri Ichim Ioan, precum și cu fraudarea bugetului județului Constanța. Frauda în dauna bugetului județului Constanța s-a realizat prin efectuarea, de către președintele Consiliului Județean, în mod coordonat, a unor plăți nelegale în valoare totală de 11.621.345,49 de lei, o parte fiind efectuate direct în contul firmei administrate de inculpatul Ichim Ioan (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor județene).
 
Restul plăților au fost făcute din bugetul Consiliului Județean Constanța în mod indirect, prin alocări bugetare către un număr de 45 de comune, care, la rândul lor, au procedat la virarea sumelor de bani în contul aceleiași societăți comerciale (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor comunale). Lucrările aparent efectuate, care oricum nu aveau nicio utilitate, au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontat pentru lucrări neefectuate (fictive)“, conform DNA.
 
În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.
 
Citește și
 
CJC la judecată cu Nicușor Constantinescu! Dosarul, la Înalta Curte. Cât i se cere fostului șef al CJC

Dosar cu un prejudiciu de peste 31 milioane de euro
Decizia Tribunalului Constanța îi nemulțumește pe procurorii DNA. Cine va avea ultimul cuvânt


 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii