Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:21 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia Tribunalului nu este definitivă Începe judecata în dosarul privind cadastrarea judeţului Constanţa

ro

12 Apr, 2017 16:01 817 Marime text
Tribunalul Constanţa a decis azi începerea judecăţii în dosarul denumit generic „Geotop 2001“, privind cadastrarea judeţului Constanţa. Decizia luată azi nu este definitivă, ea fiind deja atacată la Curtea de Apel Constanţa.

În cauză, Ioan Ichim, din Bucureşti, fost administrator al societăţii comerciale Geotop 2001, a fost deferit Justiţiei alături de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. În dosar mai este judecat şi Titi Cenuşă, fostul arhitect-şef din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în perioada iulie 2007 - aprilie 2013, inculpaţii Constantinescu Nicuşor Daniel şi Cenuşă Titi, în calităţile menţionate mai sus, prin acţiuni concertate, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziţie publică «Documentaţie cadastrală şi înscriere în Cartea Funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiilor geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere»“.
 
„Inculpaţii Constantinescu Nicuşor Daniel şi Cenuşă Titi au coordonat acţiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferenţial, lucrările de cadastrare a drumurilor judeţene şi comunale din judeţul Constanţa către o societate controlată de omul de afaceri Ichim Ioan, precum şi cu fraudarea bugetului judeţului Constanţa. Frauda în dauna bugetului judeţului Constanţa s-a realizat prin efectuarea, de către preşedintele Consiliului Judeţean, în mod coordonat, a unor plăţi nelegale în valoare totală de 11.621.345,49 de lei, o parte fiind efectuate direct în contul firmei administrate de inculpatul Ichim Ioan (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor judeţene). Restul plăţilor au fost făcute din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa în mod indirect, prin alocări bugetare către un număr de 45 de comune, care, la rândul lor, au procedat la virarea sumelor de bani în contul aceleiaşi societăţi comerciale (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor comunale)“. Lucrările aparent efectuate, care oricum nu aveau nicio utilitate, au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontată pentru lucrări neefectuate (fictive)“, conform DNA.

Ti-a placut articolul?

Comentarii