Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:36 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă secretă la Tribunalul Constanţa Mazăre le-a spus jurnaliştilor, în drum spre dubă, de cine îi este dor (rechizitoriu)

ro

13 Jun, 2015 00:00 2682 Marime text
Surpriză la Tribunalul Constanţa! Ieri, Radu Ştefan Mazăre a fost adus în faţa judecătoarei Mihaela Vlăşceanu, învestită cu soluţionarea dosarului în care fostul primar al municipiului Constanţa a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Judecătoarea Mihaela Vlăşceanu a amânat cauza pentru data de 26 iunie, când ar putea să se pronunţe asupra legalităţii şi temeiniciei rechizitoriului. Şedinţa s-a ţinut cu uşile închise, în sală având acces părţile cauzei, precum şi avocaţii celor trimişi în judecată. Radu Mazăre a fost apărat de avocata Ioana Focşa, în timp ce avocatul Ionuţ Cazacu le-a apărat interesele Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu şi firmelor din dosar.
 
Pe holurile Palatului de justiţie a aşteptat atât Lizeta Haralambie, una dintre persoanele apropiate lui Mazăre, cât şi iubita acestuia, Roxana. La plecare, în drum spre dubă, fostul primar a declarat că i „s-a strâns sufletul“ când a venit în Constanţa şi că o va scoate el la capăt, până la urmă. „Tot timpul speri să ieşi. Acum... nu vedeţi când mă ţine, când mă scoate. Îmi era dor de voi (n.r. de jurnalişti), de Constanţa, de mare“, a mai spus Mazăre. În cauză, fostul primar al municipiului Constanţa a fost deferit Justiţiei pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu. Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, este acuzată de două infracţiuni de spălare a banilor. În faţa judecătorilor au mai ajuns SC Mehmetoglu SRL, pentru două infracţiuni de spălare a banilor, dar şi SC Millenium Global Development SA, tot pentru spălarea banilor.
 
Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, „Mazăre Radu Ștefan a stabilit cu intenţie o valoare diminuată faţă de valoarea comercială reală pentru o suprafaţă de 11.890 mp teren, situată în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acesteia“. „Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de inculpata Hortolomei-Moscu Sorina-Gina. La data de 31 mai 2007, inculpatele Hortolomei-Moscu Sorina-Gina şi SC Mehmetoglu SRL au dobândit, prin cumpărare, de la RAEDPP Constanţa, un teren în suprafaţă de 502,81 mp, cunoscând că preţul atribuit era cu mult diminuat faţă de valoarea comercială reală. Terenul respectiv a fost ulterior transferat societăţilor comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) şi SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentate de aceeaşi inculpată. Tranzacţiile respective s-au făcut prin creşterea succesivă a preţului, astfel încât SC Millenium Global Development SA a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piaţă, fiind disimulată provenienţa ilicită a acestor terenuri“, rechizitoriu.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)

 
Update 3 - Radu Mazăre a ajuns la Tribunalul Constanţa. Şedinţa este secretă (rechizitoriu+video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii