Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA acuză - „terenuri subevaluate“ Judecătoarea Mihaela Vlăşceanu a amânat pronunţarea (rechizitoriu)

ro

27 Jun, 2015 00:00 1713 Marime text
Judecătoarea Mihaela Vlăşceanu, din Tribunalul Constanţa, a amânat pentru săptămâna viitoare pronunţarea în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Vlăşceanu ar putea să constate legalitatea sesizării Tribunalului Constanţa prin rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. De asemenea, instanţa ar mai putea să constate legalitatea administrării probelor, precum şi a efectuării actelor de urmărire penală şi să dispună începerea judecăţii cauzei. De partea cealaltă, Mihaela Vlăşceanu ar putea admite, ca nefondate, presupusele cereri şi excepţii formulate în cauză cu privire la nulitatea actului de sesizare a instanţei, la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. În acest caz, instanţa ar putea dispune trimiterea dosarului înapoi la DNA, pentru refacerea urmăririi penale. Pe data de 3 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Ştefan Mazăre, pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu, a Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant al societăţilor comerciale Mehmetoglu SRL, Bulevard SA și Millenium Global Development SA, pentru două infracţiuni de spălare a banilor. Mai departe, SC Mehmetoglu SRL a fost deferită Justiţiei pentru două infracţiuni de spălare a banilor, iar Bulevard SA şi Millenium Global Development SA sunt bănuite de spălarea banilor.
 
Mazăre este suspectat că ar fi „stabilit cu intenţie o valoare diminuată faţă de valoarea comercială reală pentru o suprafaţă de 11.890 mp teren, situat în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestuia“.

„Prin cumpărare, de la RAEDPP Constanţa“ 

„Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de inculpata Hortolomei-Moscu Sorina-Gina. La data de 31 mai 2007, inculpatele Hortolomei-Moscu Sorina-Gina și SC Mehmetoglu SRL au dobândit, prin cumpărare, de la RAEDPP Constanţa, un teren în suprafaţă de 502,81 mp, cunoscând că preţul atribuit era cu mult diminuat faţă de valoarea comercială reală. Terenul respectiv a fost ulterior transferat societăţilor comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) și SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentate de aceeaşi inculpată. Tranzacţiile respective s-au făcut prin creşterea succesivă a preţului, astfel încât SC Millenium Global Development SA a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piaţă, fiind disimulată provenienţa ilicită a acestor terenuri“, se mai arată în rechizitoriu.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii