Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA separă faptele Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, acuzaţi într-un nou dosar (document+rechizitoriu+referat)

ro

21 Sep, 2015 00:00 3759 Marime text
Mazăre este suspectat că, „în perioada 2006-2009, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat (n.r. Sorin Strutinsky), a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa“
 
Decizie de ultim moment în dosarul în care Radu Mazăre a fost arestat preventiv şi eliberat. Fostul primar al municipiului Constanţa este acuzat că ar fi luat mită 9 milioane de euro cu sprijinul omului de afaceri Sorin Strutinsky. Presupusa mită provine de la societăţi comerciale pe care Radu Mazăre le-ar fi sprijinit să obţină autorizaţii de construire, respectiv câştigarea unor licitaţii. În cauză, Mazăre este suspectat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracţiuni). Strutinsky este cercetat pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Recent, procurorul Dana Ana, de la Direcţia Naţională Anticorupţie, care instrumentează dosarul, a dispus disjungerea cauzei, urmând ca „modul în care au fost transferate către alte societăţi comerciale sumele de bani încasate de SC Soti Cable Neptun SRL de la SC Polaris M Holding SRL, SC Tripont Invest SRL şi SC Property Development Two SRL să fie analizat într-un dosar separat“, potrivit unor surse judiciare.
 
Menţionăm că Soti Cable Neptun SRL deţine postul Neptun TV şi a fost administrată, până de curând, de Sorin Strutinsky (cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu), Polaris M Holding SRL este compania care se ocupă de serviciul de salubrizare a oraşului, Tripont Invest SRL a construit cel mai mare centru comercial din Constanţa, Maritimo Shopping Center, iar Property Development Two SRL trebuia să ridice mall-ul de pe şoseaua Mangaliei.

Citeşte şi 

Via administraţia Mazăre
Firma care trebuia să ridice mall-ul de pe şoseaua Mangaliei, în vizorul procurorilor DNA (document)


Maritimo Shopping Center - „cuibul" retrocedărilor
Care este legătura cu Tripont Invest


Încă o poveste de succes
Maritimo Shopping Center - „cuibul" retrocedărilor


Exclusivitate. Control la Primăria Constanţa
Documentele referitoare la construirea Maritimo Shopping Center, căutate de procurorii DNA (documente)


Schimbare de proporţii
Strutinsky, „eminenţa cenuşie“ a echipei Mazăre-Constantinescu, nu mai este administratorul Soti Cable Neptun


Ipotecă imobiliară în favoarea Fiscului
Patrimoniul firmei care deţine Radio Mamaia, pus gaj de Soti Cable Neptun


Hotărârea, adoptată prin corespondenţă
Încă un asociat al lui Sorin Strutinsky a spus adio afacerii Mira Pres


Nicuşor Constantinescu - cercetat pentru conflict de interese. Totul despre contractele încheiate de CJC cu Soti Cable Neptun (documente)

Contract publicat ieri
SOTI Cable Neptun - 2,2 milioane de euro de la CJC


ISJ Constanţa a atribuit un contract de aproape jumătate de milion de lei către Soti Cable Neptun (document)

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
Revenind la procurorul Dana Ana, trebuie menţionat că acesta are în lucru şi Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, în care fostul primar al Constanţei este cercetat alături de fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, şi de afaceristul israelian Avraham Morgenstern.
 
Tot Dana Ana este magistratul care l-a trimis în judecată pe Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. Şeful CJC este suspectat de complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi de 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. Asta în timp ce în sarcina lui Gâmbuţeanu au fost reţinute trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii