Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărârea, adoptată prin corespondenţă Încă un asociat al lui Sorin Strutinsky a spus adio afacerii Mira Pres

ro

21 Aug, 2015 00:00 2135 Marime text
Anul 2015 a fost unul cu multe încercări pentru Sorin Strutinsky. După ce a administrat ani la rând firma sa veterană, Soti Cable Neptun, luna trecută, omul de afaceri a decis să se retragă din funcţia de administrator, rămânând însă asociat în companie. În ultimul an, mai multe firme ale sale s-au confruntat cu o serie de probleme financiare, astfel că, pentru multe dintre ele, s-a deschis procedura insolvenţei. După ce Tutun şi Ziare, ABC Press, Mediapress şi Conpress Holding au ajuns la insolvenţă, asociaţii lui Strutinsky au început să facă mişcări în firme.

De pildă, pe 26 aprilie, în urma Adunării Generale a Asociaţilor, din firma Mira Pres SRL a ieşit Rodica Antoniu, care a decis să îşi cesioneze cele 40 de părţi sociale (40% din capital) către asociatul său Paul Marius Vîjloi, ieşind astfel din afacere. Părţile sociale sunt astfel împărţite acum între Sorin Strutinsky (46%) şi Paul Marius Vîjloi, care este asociatul majoritar, având 54% din cota de participare la profit şi pierderi. Potrivit datelor din Monitorul Oficial, hotărârea a fost adoptată prin corespondenţă.

Înainte de a ieşi din Mira Pres SRL, Rodica Antoniu a ieşit şi din ABC Press SRL în acelaşi fel. Pe numele firmei este, în prezent, deschisă procedura insolvenţei. În Monitorul Oficial nr. 134/09.01.2015, se menţionează că Strutinsky, Antoniu şi Vîjloi stabilesc o nouă majorare de capital pentru ABC Press SRL, de la 1.000 de lei, la 1.500 de lei. Părţile sociale nou emise, respectiv 50 de părţi sociale a câte 10 lei, au fost subscrise către un nou asociat persoană juridică, Just Apple SRL. Tot atunci, Rodica Antoniu îşi cesionează cele 40 de părţi sociale deţinute către Paul Marius Vîjloi. Astfel, conform ultimelor modificări, capitalul social al firmei este divizat astfel: Sorin Strutinsky deţine 30,67%, Paul Marius Vîjloi - 36% şi Just Apple SRL - 33,33%.
 
Firma ABC Press SRL are sediul în Ploieşti, Prahova, şi se ocupă de „comerţul cu amănuntul al ziarelor şi al articolelor de papetărie în magazine specializate“. Asociatul majoritar din Mira Pres SRL, Paul Marius Vîjloi, are şi el legături din mai multe părţi cu trezorierul echipei Mazăre-Constantinescu, alături de care a fost implicat în mai multe firme.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii