Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:22 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbare de proporţii Strutinsky, „eminenţa cenuşie“ a echipei Mazăre-Constantinescu, nu mai este administratorul Soti Cable Neptun

ro

31 Jul, 2015 00:00 2145 Marime text
După ce a coordonat societatea Soti Cable Neptun mai mulţi ani, aducând afacerea la un nivel nesperat de prosperitate, Sorin Strutinsky a renunţat la funcţia de administrator deţinută în firmă. În urmă cu câteva zile, la termenul de judecată în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă fiindcă ar fi primit aproximativ două milioane de euro ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări, Strutinsky declara că se va suspenda din funcţia de preşedinte al postului de televiziune TV Neptun (n.r. deţinut de SC Soti Cable Neptun SRL).

„Probabil că urmează să aibă loc o ședință AGA care să hotărască ce se va întâmpla mai departe până la momentul la care instanța va permite să redevin administrator“, declara, la ieşirea din sala de judecată, Sorin Strutinsky, pentru reporterntv.ro.
 
Citeşte şi
 
Judecat sub control judiciar: Strutinsky spune că se va suspenda din funcţia de preşedinte al TV Neptun (rechizitoriu)
 

Sorin Lucian Ionescu, noul administrator al Soti Cable Neptun

Astfel în Adunarea Generală a Asociaţilor, convocată pentru 14 august, ora 12.00, de administratorul Valeriu Mereuţă, asociaţii vor dezbate cele şapte puncte aflate în convocator. Potrivit comunicării nr. 2221/23.07.2015, Sorin Gabriel Strutinsky a fost revocat din funcţia de administrator. Şi mai surprinzător este următorul punct. Asociaţii vor vota pentru numirea în funcţia de administrator a lui Sorin Lucian Ionescu, mandatat pe o perioadă de patru ani. Viitorul administrator este preşedintele comunităţii evreieşti din Constanţa. Sorin Lucian Ionescu este, de asemenea, director de programe al Neptun TV Constanţa şi realizator TV, dar a fost şi redactor-şef al Telegraf Constanţa şi este fost director adjunct al Operei şi al Teatrului de Stat Constanţa.

Datorii stinse prin transfer de proprietate. La mijloc, o vilă în Techirghiol

Nu mai puţin interesant este şi faptul că Soti Cable Neptun ar urma să facă un transfer de proprietate către Adisam Telecom SA al unui imobil situat în oraşul Techirghiol, compus din construcţia „Vila Galaţi“ - formată din nouă camere, dependinţe şi terenul aferent. Preţul imobilului este estimat la 316.000 de lei cu TVA, prin încheierea unei Convenţii de dare în plată între Soti Cable Neptun SRL şi Adisam Telecom SA, care are ca obiect transferul dreptului de proprietate de la Soti Cable Neptun către Adisam Telecom şi stingerea datoriei firmei Soti, în valoare de 99.830,60 de lei, către Adisam. Debitul reprezintă contravaloarea serviciilor prestate de Adisam Telecom până la data de 26 iunie 2015, în temeiul Contractului de prestări servicii nr. AS1107-0101 - transmisie prin satelit în sistem MPEG - 2 a semnalului TV şi a sunetului asociat acestuia. Potrivit celor menţionate în convocator, pentru diferenţa rămasă, în cuantum de 216.169,40 de lei, Adisam Telecom va presta servicii pentru Soti Cable Neptun pentru o perioadă de 16 luni, între 1 iulie 2015 şi 30 octombrie 2016, conform contractului deja existent încheiat între părţi, fără a percepe niciun tarif sau compensaţie bănească. Împuternicit să semneze în numele şi pentru societate convenţia de dare în plată între Soti şi Adisam este desemnat Valeriu Mereuţă. Nu în ultimul rând, la reuniunea AGA se vor dezbate şi analiza o serie de chestiuni şi probleme administrative ce ţin de buna desfăşurare a activităţilor societăţii şi ducerea la îndeplinire a obiectului de activitate al firmei şi a intereselor sale comerciale.

Cine deţine Soti Cable Neptun?

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului disponibile pe 30 iulie 2015, Conpress Holding SRL deţine 25% dintre participările în firmă, Ring Star SRL - 10%, Sorin Gabriel Strutinsky - 50%, Valeriu Mereuţă - 2,5%, Mihail Gheorghe Cârciog (decedat) - 12,5%. Valeriu Mereuţă deţine funcţia de administrator cu puteri depline, ca şi (încă) Sorin Gabriel Strutinsky. Firma nu declară că ar avea cenzori sau auditori. Obiectul principal de activitate al companiei este „alte activităţi de telecomunicaţii“. Având sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 296, firma are mai multe puncte de lucru: punct de lucru - sediu administrativ - postul de radio Neptun, de pe strada Ion Roată nr. 3, sediul social de pe bulevardul Mamaia, dar şi un punct de lucru la sediul secundar din Bucureşti, Sectorul 4, Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 1. La finele anului 2014, firma declara o cifră de afaceri de 8.491.643 de lei şi pierderi de 2.277.737 de lei, având 200 de salariaţi. Şi anul 2013 a fost încheiat în pierdere, cu 141.468 de lei. Sorin Strutinsky are sechestru instituit la cererea DNA pe părţile sociale deţinute.

Ti-a placut articolul?

Comentarii