Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:13 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ipotecă imobiliară în favoarea Fiscului Patrimoniul firmei care deţine Radio Mamaia, pus gaj de Soti Cable Neptun

ro

21 Aug, 2015 00:00 1751 Marime text
După ce a coordonat societatea Soti Cable Neptun mai mulţi ani, aducând afacerea la un nivel nesperat de prosperitate, Sorin Strutinsky a renunţat la funcţia de administrator deţinută în firmă. Astfel, în Adunarea Generală a Asociaţilor, convocată la 14 august, ora 12.00, de administratorul Valeriu Mereuţă, asociaţii au dezbătut mai multe probleme, printre care cea mai importantă era numirea în funcţia de administrator a lui Sorin Lucian Ionescu, mandatat pe o perioadă de patru ani. Acesta este totodată şi preşedintele comunităţii evreieşti din Constanţa şi este fost director adjunct al Operei şi al Teatrului de Stat Constanţa. Nu mai puţin important, el deţine şi funcţia de director de programe la Neptun TV Constanţa, unde este şi realizator al unor emisiuni, însă a fost şi redactor-şef al ziarului Telegraf Constanţa.
 
Nici bine nu s-a uscat însă cerneala pe hotărârile adoptate în AGA în urmă cu o săptămână, că Soti Cable Neptun anunţă o nouă Adunare Generală a Asociaţilor pentru luni, 24 august, de la ora 11.00. Convocatorul este semnat însă de administratorul Valeriu Mereuţă. Patru puncte se află pe ordinea de zi a şedinţei de luni. Este vorba despre: aprobarea unei garanţii imobiliare şi încheierea unui contract de ipotecă imobiliară în favoarea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa de către Soti Cable Neptun SRL, în vederea garantării plăţii în mod eşalonat a obligaţiilor fiscale şi a penalităţilor de întârziere, precum şi încheierea unui acord de eşalonare a plăţilor fiscale pentru societatea comercială Selia SRL, unde Soti este unicul asociat. Împuternicit să semneze contractul de ipotecă imobiliară şi orice alte declaraţii, acorduri, documente care au legătură cu contractul sus-precizat va fi administratorul societăţii, Valeriu Mereuţă. Pentru semnarea deciziei asociatului unic al Selia SRL va fi desemnat ca reprezentant ales al firmei Soti Sorin Lucian Ionescu. SC Selia SRL este firma pe care funcţionează Radio Mamaia.
 
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, consultat la data de 20 august 2015, Selia SRL funcţionează la adresa bulevardul Mamaia nr. 296, adică exact în sediul Telegraf - TV Neptun. Unic asociat este, aşa cum am menţionat, Soti Cable Neptun, iar administratorul firmei este Valeriu Mereuţă. Firma se ocupă de „activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune“. Potrivit vrajitorul.eu, firma avea 1.923.868 de lei obligaţii către bugetul de stat constituite în anii fiscali precedenţi, în care s-au înregistrat obligaţii restante, iar la 31 martie, s-a început procedura de executare silită. Deşi, în 2012, firma a înregistrat un profit de 209.829 de lei, anul 2013 a fost unul dezastruos, înregistrând pierderi de 1.063.862 de lei. În 2012 şi în 2013, a avut câte patru salariaţi, însă în 2013, a avut o cifră de afaceri de doar 79.901 lei, în timp ce, în anul anterior, raporta o cifră record de 1.275.487 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii