Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profanarea de morminte, la Constanţa Ce se întâmplă când îţi bagi nasul în groapa mortului din cimitir (video)

ro

08 Aug, 2011 02:45 5217 Marime text
morminte_-_Metin_Cerchez.jpgÎn vara anului 2007, Domnel Sulică, Alexandru Andrei Bostan şi Romeo Nistor au fost angajaţi să execute lucrări de construcţii în Cimitirul Ortodox din Cernavodă

Pe rolul instanţelor de judecată sunt înregistrate mai multe dosare penale având ca obiect „profanarea de morminte", litigii în care inculpaţii au fost sancţionaţi contravenţional ori au fost condamnaţi cu suspendare. Cel mai vechi dosar aflat în atenţia judecătorilor constănţeni are numărul unic 784/842/2007, înregistrat pe rolul Judecătoriei Hârşova, la data de 02.07.2007. Poate cel mai cunoscut dosar de acest gen este cel în care apare şi numele fostului deputat constănţean Metin Cerchez, judecat, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de instigare la profanare de morminte.

Pe data de 2 iulie 2007, pe rolul Judecătoriei Hârşova, a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 784/842/2007, având ca obiect „profanarea de morminte". Datele oficiale arată că părţile din acest litigiu sunt: Constantin Zibileanu (inculpat) şi Ion Marin (parte civilă). După câteva înfăţişări, instanţa de judecată a decis să-l condamne pe inculpat la pedeapsa de trei luni de în închisoare. „În baza articolului 81 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o durată de doi ani şi trei luni termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 C.pen. (...) Obligă inculpatul către partea civilă Marin Ion la plata sumei de 100 de lei cu titlu de daune materiale", conform deciziei magistraţilor. Potrivit poliţiştilor, Constantin Zibileanu, de 45 de ani, locuia la nişte rude, în localitatea constănţeană Crucea. După mai multe pahare, individul a mers în cimitirul localităţii, a forţat grilajul după care a intrat în cavoul familiei Marin. Zibileanu a deschis unul dintre sicrie de unde furat un ceas, moneda pusa lângă mort şi mai multe flori de plastic. Pe data de 22.09.2009, pe rolul Judecătoriei Medgidia a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 4878/256/2009, având ca obiect „profanarea de morminte (art. 319 C.p.)". Părţi în acest litigiu sunt: Metin Cerchez (fost deputat constănţean - inculpat), Enver Memedali (inculpat), Selatin Mustafa (inculpat), Daniel Erdin Ghica, Vasile Dăogaru, Onder Iusein, Ferit Omer, Pelivan Sali, Onder Ablachim, Iusein Mustafa, Iulian Postolache, Arben Sali, Selatin Husein, Levent Cherim, Nutfiea Regep, Denis Pavel, Ghiulsen Ali, Seper Beihan, Şenol Menzat, Ilias Adem, toţi martori. Pe data de 19 ianuarie 2010, Judecătoria Medgidia a scos cauza de pe rol şi a trimis dosarul cu numărul unic 4878/256/2009 la Judecătoria Brăila. Pe data de 29 ianuarie 2010, pe rolul Judecătoriei Brăila a fost înregistrat dosarul mai sus precizat, având ca obiect „profanarea de morminte". În şedinţa din data de 17 iunie, judecătorii au amânat procesul până pe data de 30 septembrie 2011, având în vedere lipsa de procedură cu inculpatul Cerchez Metin. Potrivit anchetatorilor, în data de 21 mai 2008, Daniel Erdin Ghica a reclamat la Poliţia municipiului Medgidia faptul că trupul neînsufleţit al mamei sale a fost dezgropat şi profanat, pe data de 14 mai. Unii locuitori ai cartierului Ali Baba susţineau că spiritul femeii moarte îi bântuia, motiv pentru care s-au decis să extermine presupusul strigoi. Anchetatorii spun că Metin Cerchez şi fratele femeii moarte ar fi fost în fruntea răsculaţilor, care ar fi cerut o autorizaţie de deshumare a cadavrului. Deşi nu a fost aprobată, Metin ar fi spus comunităţii că cerea a primit avizul oamenilor legii. La scurt timp, planul a fost pus în aplicare: superstiţioşii au înfipt o scândură de lemn în pieptul femeii moarte.

Sulică şi ai lui

Un alt dosar care a atras atenţia publicului este cel în care Domnel Sulică, alături de alţi tineri, s-au filmat în cimitirul din Medgidia în timp ce demontau cruci ori mimau diverse acte sexuale. Pe data de 7 iunie 2011, pe rolul Judecătoriei Medgidia a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 4039/256/2011, având ca obiect „profanarea de morminte (art. 319 C.p.)". Domnel Sulică, Alexandru Andrei Bostan şi Romeo Nistor figurează ca inculpaţi, iar Georgeta şi Radu Marinoiu sunt părţi vătămate. Pe data de 12 iulie 2011, judecătorii au amânat cauza până pe data de 6 septembrie 2011, pentru angajare apărător. Potrivit oamenilor legii, în vara anului 2007, cei trei inculpaţi au fost angajaţi să execute lucrări de construcţii în Cimitirul Ortodox din Cernavodă. Pe data de 14 ianuarie 2011, tot pe rolul Judecătoriei Medgidia a fost înregistrat dosarul 227/256/2011, cu obiect „profanarea de morminte (art. 319 C.p.)". Gicu Izgăreanu este inculpat iar Niculae Stan este partea vătămată în acest proces. Pe data de 16 februarie 2011, instanţa a decis să-l condamne inculpat la pedeapsa amenzii penale de 3.000 lei. Izgăreanu din Băneasa a fost surprins în timp ce se plimba prin sat având asupra sa o cruce pe care luat-o din cimitir.

Şi fetele....

Şi pe rolul Tribunalului Constanţa există un dosar cu obiect „profanare de morminte". Acesta are numărul unic 4268/256/2008 şi a fost înregistrat pe data de 28.09.2009, stadiul procesual fiind: „Apel". Conform datelor puse la dispoziţie de portalul instanţelor de judecată, în această cauză figurează: Ionela Barbu, Vasilica Georgescu, Sorin Georgescu, George Georgescu, Mariana Patru, Lenuţa Stoian, Silviu Marius Mihălceanu, Florin Botoroagă, Marcel Alexandru, Iulian Demir, Elisabeta Georgescu, Radu Georgescu, Ana Demir, Victoria Georgescu, Elena Târşoagă şi Elena Pavăl ca intimaţi. Asta în timp ce Adrian Cristea, Petrică Coman, Bogdan Alexandru şi Iulică Turcanu sunt martori. Pe data de 5 februarie 2010, instanţa de judecată a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia împotriva sentinţei penale nr. 458/13.03.2009 pronunţată de Judecătoria Medgidia în dosarul penal nr. 4268/256/2009. Astfel, magistraţii Tribunalului Constanţa a desfiinţat, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând, l-au achitat pe inculpatul Florin Botorogă, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, căruia i-au aplicat sancţiunea cu caracter administrativ a amenzii în cuantum de 1.000 lei.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii