Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul suspectat că a ucis-o pe Antonia, fetița de 4 ani din Arad, condamnat la 17 ani și 4 luni de închisoare

ro

09 Mar, 2022 16:24 1543 Marime text
Bărbatul suspectat că a ucis-o pe Antonia. Foto: FB Poliția RomânăMagistrații de la Tribunalul Arad l-au condamnat astăzi pe bărbatul suspectat că a ucis-o pe Antonia, o fetiță de doar patru ani la 16 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru violență în familie în forma infracțiunii de omor și 2 ani pentru profanare de cadavre sau morminte.

Conform sentinței instanței, tânărul ar urma să execute pedeapsa cea mai grea și anume 16 ani și opt luni de închisoare la care s-a adăugat o treime din a doua pedeapsă, adică 8 luni, urmând să execute pedeapsa rezultantă de 17 ani și 4 luni de închisoare. 

De asemenea, magistrații de la Tribunalul Arad au admis acțiunea civilă exercitată de părinții Antoniei care au solicitat daune morale în valoare de 1 milion de euro (mama), respectiv 500 de mii de euro (tatăl).

Decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile. 

Decizia instanței: 

În baza art. 199 al.1 Cod penal rap. la art.188 al.1 Cod penal, cu aplicarea art.396 al.10 Cod Proc.Penală, condamnă pe inculpatul C.F.B., la o pedeapsă de 16 (şaisprezece) ani şi 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiuni de „violenţă în familie în forma infracţiunii de omor”. În temeiul dispoziţiilor art. 67 Cod penal, aplică inculpatului, pe lângă pedeapsa de mai sus, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării următoarelor drepturi prevăzute de art. 66 al.1. lit.a, b, e, f şi n Cod penal: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti prevăzute de legislaţia în vigoare, inclusiv dreptul de a lua legătura cu copii, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a comunica prin orice mijloace şi dreptul de a se apropia la mai puţin de 50 de metri de membrii minori până la gradul III ai familiei victimei O.A., pe o perioadă de 5 (cinci) ani, ce se va executa în condiţiile art.68 al.1 lit.c Cod Penal:

Pe durata şi în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. 3 Cod penal, aplică inculpatului, pe lângă pe lângă pedeapsa de mai sus, pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 al.1. lit.a, b, e, f şi n Cod penal, interzise ca şi pedeapsă complementară, ce se va executa de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri în condiţiile art.65 al.3 Cod Penal: În baza art. 383 al.1 Cod penal, cu aplicarea art.396 al.10 Cod Proc.Penală condamna pe inculpatulC.F.B., la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiuni de „ profanare de cadavre sau morminte”.

În temeiul dispoziţiilor art. 39 alin. 1 lit. b) Cod penal rap. la art.38 al.1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 16 (şaisprezece) ani şi 8 (opt) luni închisoare, la care se va adăuga o treime – 8 (opt) luni închisoare - din a doua pedeapsă, urmând ca pedeapsa rezultantă ce o va executa inculpatul C.F.B. să fie de: - 17(şaptesprezece) ani şi 4 (patru) luni închisoare în detenţie. În temeiul dispoziţiilor art. 45 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului C.F.B. pe lângă pedeapsa de mai sus, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării următoarelor drepturi prevăzute de art. 66 al.1. lit.a, b, e, f şi n Cod penal: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti prevăzute de legislaţia în vigoare, inclusiv dreptul de a lua legătura cu copii, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a comunica prin orice mijloace şi dreptul de a se apropia la mai puţin de 50 de metri de membrii minori până la gradul III ai familiei victimei O. A., pe o perioadă de 5 (cinci) ani, ce se va executa în condiţiile art.68 al.1 lit.c Cod Penal:

În temeiul dispoziţiilor art. 45 alin. 5 raportat la alin. 3 lit. a) Cod penal, ca pedeapsă accesorie, inculpatului îi este interzisă exercitarea drepturilor prevăzute de al.1 lit.a, b, e, f şi n Cod penal, interzise ca şi pedeapsă complementară, ce se va executa în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. 3 Cod penal.

În temeiul art. 399 alin.1 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului pe care o constată legală şi temeinică, urmând ca verificarea acestei situaţii să fie efectuată în maxim 60 de zile până în momentul rămânerii definitive a hotărârii. În temeiul art.404 alin.4 Cod procedură penală rap. la art.72 alin.1 C.p. va deduce din pedeapsa ce urmează a fi executată de către inculpatul C.F.B. durata reţinerii şi durata arestării preventive de la 02.11.2021 la zi. În baza art. 7 al.1 din Legea nr. 76/2008, instanţa dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul C.F.B. în vederea stabilirii profilului genetic şi a stocării acestuia în S.N.D.G.J.

În temeiul art.5 din Legea nr.76/2008, informează inculpatul că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru ob?inerea ?i stocarea în S.N.D.G.J. a profilului genetic.

În baza art. 397 Cod procedură penală raportat la art. 25 Cod procedură penală, admite acţiunea civilă exercitată de părţile civile ODC şi RS şi în consecinţă obligă inculpatul C.F.B. la plata către partea civilă ODC echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii a sumei de 500.000 (cincisutemii) EURO, iar către partea civilă RS a echivalentului în lei la cursul BNR din ziua plăţii a sumei de 1.000.000 (un milion) EURO cu titlu de daune morale.

În temeiul art.397 Cod Proc.Penală, rap.la art.20 al.2 Cod Proc.Penală respinge ca inadmisibilă acţiunea civilă exercitată de minorul OOI, prin reprezentant legal RS. În temeiul art. 404 alin.4 lit.c Cod procedură penală rap. la art.249 al.5 Cod Proc.Penală, instituie măsura sechestrului asiguratoriu şi a popririi asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile şi asupra tuturor sumelor de bani aparţinând inculpatului, în vederea garantării plăţii despăgubirilor civile şi a cheltuielilor judiciare, până la concurenţa sumelor stabilite cu acest titlu în prezenta hotărâre.

În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 3500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în data de 9 martie 2022, prin punerea hotărârii la dispoziţia participanţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotarâre  94/2022  09.03.2022

Cum s-a petrecut crima 

Cadavrul fetiţei a fost descoperit în 31 octombrie 2021, în apropierea unui cimitir din municipiul Arad, corpul fiind ars parţial.

Descoperirea a fost făcută de un bărbat care îşi plimba câinele, care a anunţat autorităţile.

Anchetatorii au efectuat portretul robot el fetiţei şi l-au dat publicităţii, pentru a încerca să identifice victima. O persoană a sunat la 112, indicând cine este victima, astfel că anchetatorii au descins la adresa familiei şi l-au ridicat pe concubinul mamei victimei, în timp ce femeia se afla în spital. Iniţial, suspectul a spus că fetiţa a decedat în mod accidental când îi făcea baie.

Ar fi căzut şi s-ar fi lovit la cap, iar el s-ar fi speriat şi ar fi aruncat cadavrul pe câmp, dar iniţial a susţinut că nu l-a incendiat.

Ulterior, bărbatul a spus că a lovit-o pe copilă într-un moment de furie, pentru că aceasta l-ar fi deranjat, iar fata a căzut şi s-a lovit la cap, ceea ce ar fi provocat decesul. Bărbatul a mai spus că a ars cadavrul pe câmp.

Anchetatorii au stabilit că tânărul a fost drogat în momentul săvârşirii faptelor şi că fetiţa nu a fost supusă vreunui abuz sexual. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii