Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa a intrat în priză Un an de la accidentul Simonei Anastasia Tănase (galerie foto)

ro

23 Aug, 2011 01:32 3341 Marime text
simona_Anastasia_sursa_foto_facebook.jpgÎn urmă cu puţin timp, la sediul Biroului de Iluminat Public din cadrul Primăriei Constanţa s-a primit, abia acum, o cerere prin intermediul căreia Gheorghe Chioaru solicită diagrama semafoarelor amplasate în intersecţia de la Fantasio

Mâine, 24 august 2011, se împlineşte un an de la producerea accidentului rutier în urma căruia Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, a rămas fără un picior. Ca o ironie a sorţii, bărbatul a fost lovit de maşina Simonei Anastasia Tănase aproape de rampa de acces a persoanelor cu handicap din faţa Teatrului Fantasio. În accident a mai fost implicată şi Florentina Dicu, fiica lui Nicolae Dicu, patronul şcolii de şoferi Dia Auto. Dosarul se află în prezent, pentru studiu, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

simona_accident.jpg În seara zilei de 24 august 2010, Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, se afla pe raza municipiului Constanţa, mai exact în faţa Teatrului Fantasio, unde citea un afiş. Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, Simona Anastasia Tănase, de 19 ani, din Constanţa, se afla la volanului unui autoturism marca BMW, model X6, cu numerele de înmatriculare B 18 EKE. Tânăra se deplasa pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian, iar în momentul în care a ajuns la intersecţia cu Bulevardul Ferdinand, Simona Anastasia Tănase nu ar fi respectat semnificaţia culorii semaforului, a pătruns în intersecţie şi a lovit automobilul marca Kia, condus de Florentina Dicu, de 25 de ani, din Constanţa, fiica lui Nicolae Dicu, patronul şcolii de şoferi „Dia Auto". În urma impactului dintre cele două automobile, BMW-ul a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio accidentându-l grav pe Gheorghe Chioaru. Acesta a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a primit îngrijire de specialitate, după care a fost transferat în Capitală. În ciuda eforturilor depuse atât de medicii constănţeni, cât şi de cei bucureşteni, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a rămas fără un picior. Preluat la scurt timp după deschidere de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dosarul se află la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, pentru studiere. În urmă cu puţin timp, la sediul Biroului de Iluminat Public din cadrul Primăriei Constanţa s-a primit, abia acum, o cerere prin intermediul căreia Gheorghe Chioaru solicită diagrama semafoarelor amplasate în intersecţia de la Fantasio. După cum arătam şi în ediţia trecută, preşedintele Federaţiei „Omenia" era convins că cercetările în dosarul accidentului său stagnează din cauza Primăriei Constanţa, care refuză să elibereze respectiva diagramă. La vremea respectivă, Viorel Farcaş, fostul şef al Biroului de Iluminat Public, nu primise nicio solicitare de acest gen. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii