Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:11 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Gheorghe Chioaru a rămas fără un picior la Constanţa. Simona Anastasia Tănase, condamnată definitiv

ro

10 Nov, 2015 12:54 3403 Marime text
Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o pe Simona Anastasia Tănase la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru vătămare corporală din culpă.

Sentinţa este definitivă.

Organele de anchetă spun că tânăra, fiica unui fost comisar din Garda Financiară din Constanţa, ar fi produs un accident de circulaţie, în 2010, în faţa Teatrului Fantasio, în urma căruia Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia“ a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România, a rămas fără un picior.

Amintim că, aproape de jumătatea anului 2010, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au precizat că Simona Anastasia Tănase a condus un autoturism marca BMW, model X6, pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu bulevardul Ferdinand, conform poliţiştilor, Simona Anastasia Tănase nu ar fi respectat semnificaţia culorii semaforului, ar fi pătruns în intersecţie şi ar fi lovit automobilul marca Kia, condus de Florentina Dicu, fiica lui Nicolae Dicu, patronul şcolii de şoferi „Dia Auto“. În urma impactului, BMW-ul a ajuns pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, unde l-a accidentat grav pe Gheorghe Chioaru, acesta pierzându-şi un picior. 

Pe durata termenului de încercare, fata este obligată să respecte următoarele măsuri de supraveghere: i) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa; j) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; k) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; l) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele ei de existenţă.

În cauză, Marian Cristea a fost condamnat la 1,6 ani de închisoare, tot cu suspendare sub supreveghere, pentru mărturie mincinoasă.

La prima instanţă,  Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, Chioaru a primit de la asigurătorul SC Uniqua Asigurări SA suma de 80.000 de euro, având ca obiect pretenţii materiale şi morale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii