Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:57 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opriţi de poliţiştii de frontieră de la Cernavodă Material lemnos, transportat fără documente, cu două ambarcaţiuni

ro

30 Jul, 2015 00:00 657 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă doi cetăţeni români care transportau, cu două ambarcaţiuni, cantitatea de 1,24 metri cubi de material lemnos din specia salcie, fără documente justificative.
 
Astfel, marţi, în jurul orei 13.25, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Cernavodă au oprit pentru control, pe malul stâng al Dunării, două ambarcaţiuni în care se aflau cetăţenii români Dumitru C., în vârstă de 42 de ani, şi Stan Ţ., de 52 de ani.
 
În urma controlului, a fost descoperită cantitatea de 1,24 metri cubi de material lemnos din specia salcie, pentru care bărbaţii nu au putut prezenta la control documente justificative.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos, evaluată la 590 de lei, care, ulterior, a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Slobozia, precum şi cele două ambarcaţiuni din lemn, respectiv tablă, o drujbă şi un motor de ambarcaţiune, bunuri evaluate la 8.400 de lei.
 
Bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea sau scoaterea de rădăcini fără drept a arborilor sau puieţilor din fondul forestier naţional”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 108, alin. 1, lit. a din Legea 46/2008.

Ti-a placut articolul?

Comentarii