Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transport ilegal de material lemnos, oprit la Cernavodă

ro

29 Jul, 2015 10:25 1441 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă doi cetăţeni români care transportau, cu două ambarcaţiuni, cantitatea de 1,24 metri cubi de material lemnos din specia salcie fără documente justificative.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 13.25, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Cernavodă au oprit pentru control, pe malul stâng al Dunării, două ambarcaţiuni în care se aflau cetăţenii români Dumitru C., în vârstă de 42 de ani şi Stan Ţ., de 52 de ani.

În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 1,24 metri cubi de material lemnos din specia salcie pentru care bărbaţii nu au putut prezenta la control documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos, evaluată la 590 lei, care ulterior a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Slobozia, precum şi cele două ambarcaţiuni din lemn, respectiv tablă, o drujbă şi un motor de ambarcaţiune, bunuri evaluate la 8.400 lei.

Bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea sau scoaterea de rădăcini fără drept a arborilor sau puieţilor din fondul forestier naţional”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 108, alin. 1, lit. a din Legea 46/2008.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii