Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:07 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofiţer al Serviciului de Investigaţii Criminale Constanţa, menţinut în arest

ro

19 Aug, 2015 00:00 1131 Marime text
Laurenţiu Marin Dobre, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, rămâne în arest. Decizia este definitivă şi a fost luată de Maria Uzună, judecător al Curţii de Apel Constanţa. Poliţistul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, fiind acuzat de luare de mită.
 
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 8 septembrie.
 
În rechizitoriu, DNA arată că, „la data de 29 iunie 2015, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin, subcomisar de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 3.000 de euro pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de organ de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale faţă de martorul denunţător în dosarul penal în care acesta este cercetat chiar de către inculpat“.
 
„În plus, inculpatul Dobre Laurențiu Marin i-a promis denunțătorului că, în schimbul sumei respective, va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziției domiciliare efectuate în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă. Ulterior, la data de 16 iulie 2015, martorul denunțător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurențiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 de euro în scopul menționat anterior. Pentru primirea sumei de 3.000 de euro, inculpatul Dobre Laurențiu Marin a stabilit ca termen limită data de 20 iulie 2015 și ulterior, data de 23 iulie 2015. Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orei 17.00, inculpatul Dobre Laurențiu Marin s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunțător suma de 3.000 de euro, cu această ocazie constatându-se infracțiunea flagrantă“, potrivit rechizitoriului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii