Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:30 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat de luare de mită Veste proastă pentru Laurenţiu Marin Dobre, de la Investigaţii Criminale

ro

23 Dec, 2015 00:00 1216 Marime text


Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus menţinerea arestării preventive faţă de Laurenţiu Marin Dobre, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, pe o perioadă de până la 60 de zile, cu începere de la data de 21 decembrie. Decizia judecătorilor este definitivă.
 
Reamintim faptul că Laurenţiu Marin Dobre a fost condamnat, la începutul lunii noiembrie, de magistraţii Tribunalului Constanţa la pedeapsa cu închisoarea de doi ani şi opt luni. Dobre a fost deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, fiind acuzat de luare de mită. Decizia nu este definitivă.
 
În rechizitoriu se arată că, „la data de 29 iunie 2015, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin, subcomisar de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 3.000 de euro pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de organ de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale faţă de martorul denunţător în dosarul penal în care acesta este cercetat chiar de către inculpat“.
 
Mai mult decât atât, poliţistul i-ar fi promis denunţătorului că, în schimbul sumei respective, va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziţiei efectuate în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă. „Ulterior, la data de 16 iulie 2015, martorul denunţător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurenţiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 de euro în scopul menţionat anterior. Pentru primirea sumei de 3.000 de euro, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin a stabilit ca termen-limită data de 20 iulie 2015 şi ulterior, data de 23 iulie 2015. Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orei 17.00, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin s-a întâlnit cu denunţătorul în Portul Tomis din Constanţa, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunţător suma de 3.000 de euro, cu această ocazie constatându-se infracţiunea flagrantă“, se mai arată în rechizitoriul celor de la DNA.

Citeşte şi Detalii din şedinţa secretă - Cum s-au „lepădat“ anticorupţii din Bucureşti de poliţistul constănţean Laurenţiu Dobre (referat DNA)

Ti-a placut articolul?

Comentarii