Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat de luare de mită Începe judecata lui Laurenţiu Marin Dobre, de la Investigaţii Criminale!

ro

10 Sep, 2015 00:00 1875 Marime text
Începe judecata lui Laurenţiu Marin Dobre, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale. Decizia a fost luată, ieri, de Mihaela Vlăşceanu, din Tribunalul Constanţa, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Dobre a fost deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, fiind acuzat de luare de mită.
 
În rechizitoriu se arată că, „la data de 29 iunie 2015, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin, subcomisar de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 3.000 de euro pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de organ de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale faţă de martorul denunţător în dosarul penal în care acesta este cercetat chiar de către inculpat“.
 
Mai mult decât atât, poliţistul i-ar fi promis denunțătorului că, în schimbul sumei respective, va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziției domiciliare efectuate în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă. „Ulterior, la data de 16 iulie 2015, martorul denunțător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurențiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 de euro în scopul menționat anterior. Pentru primirea sumei de 3.000 de euro, inculpatul Dobre Laurențiu Marin a stabilit ca termen-limită data de 20 iulie 2015 și ulterior, data de 23 iulie 2015. Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orei 17.00, inculpatul Dobre Laurențiu Marin s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunțător suma de 3.000 de euro, cu această ocazie constatându-se infracțiunea flagrantă“, se mai arată în rechizitoriul celor de la DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. Următorul termen a fost stabilit pentru finele acestei luni.

Citeşte şi

Detalii din şedinţa secretă
Cum s-au „lepădat“ anticorupţii din Bucureşti de poliţistul constănţean Laurenţiu Dobre (referat DNA)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii