Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:00 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subcomisarul Laurenţiu Marin Dobre, din IPJ Constanţa, a fost trimis în judecată (referat DNA)

ro

11 Aug, 2015 00:00 1479 Marime text
Sorin Constantinescu, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, l-a trimis, ieri, în judecată, în stare de arest, pe Laurenţiu Marin Dobre, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale. Bărbatul este suspectat de luare de mită, iar dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că, „la data de 29 iunie 2015, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin, subcomisar de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 3.000 de euro pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de organ de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale faţă de martorul denunţător în dosarul penal în care acesta este cercetat chiar de către inculpat“.
 
Mai mult decât atât, DNA arată că poliţistul i-ar fi promis denunţătorului că, în schimbul sumei respective, va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă.
 
„Ulterior, la data de 16 iulie 2015, martorul denunţător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurenţiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 de euro în scopul menţionat anterior. Pentru primirea sumei de 3.000 de euro, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin a stabilit ca termen-limită data de 20 iulie 2015 și, ulterior, data de 23 iulie 2015. Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orei 17.00, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin s-a întâlnit cu denunţătorul în Portul Tomis din Constanţa, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunţător suma de 3.000 de euro, cu această ocazie constatându-se infracţiunea flagrantă“, se mai arată în rechizitoriu.
 
De menţionat că în timpul intervenţiei procurorilor DNA, Dobre ar fi sărit în apă, pentru a scăpa de anchetatori. 

Citeşte şi 

Detalii din şedinţa secretă
Cum s-au „lepădat“ anticorupţii din Bucureşti de poliţistul constănţean Laurenţiu Dobre (referat DNA)

Ti-a placut articolul?

Comentarii