Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:36 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O crimă îngrozitoare a zguduit Constanţa Şi-a omorât soţia în bătaie cu o curea de transmisie

ro

03 Sep, 2016 00:00 5527 Marime text
O crimă îngrozitoare zguduia anul trecut judeţul Constanţa. Un bărbat de 54 de ani şi-a omorât soţia în bătaie. Scenele teribile au avut loc în localitatea constănţeană Ciocârlia, în luna iunie 2015. Totul s-a întâmplat atunci când bărbatul, nemulţumit că soţia sa nu făcuse treburi gospodăreşti, a lovit-o de 93 de ori cu o curea de cauciuc, lovituri date cu cruzime. De parcă nu ar fi fost suficient, pentru a se asigura că primeşte „corecţia“ corespunzătoare, acesta a lovit-o şi cu pumnii şi picioarele, femeia căzând pe jos, pierzându-şi cunoştinţa, apoi fiind abandonată fără ajutor de către soţ.
 
Medicii legişti au stabilit: „Moartea numitei A. O. a fost violentă, datorându-se hemoragiei meningo-cerebrale şi în trunchiul cerebral, care a avut loc ca urmare a unui traumatism cranio-facial cu hematom subdural. Leziunile de violenţă au fost produse prin lovituri repetate cu corp dur şi corp dur alungit având o vechime de circa două zile şi legătură directă şi necondiţionată cu cauza morţii ce intervenise cu zece ore înainte de actul autopsiei“.

I-a aplicat o „corecţie“ soră cu moartea

Cei doi soţi aveau trei copii, toţi majori, doi fiind plecaţi la muncă în străinătate, iar al treilea locuind în aceeaşi comună, cu noua sa familie formată în urma căsătoriei sale.
 
Bărbatul a susţinut că soţia sa era o consumatoare frecventă de alcool, era total dezinteresată de gospodărie, astfel încât, în scop de îndreptare, îi administra „corecţii“ aproape zilnic.
 
De altfel, soţul bătăuş a recunoscut că i-a administrat o „corecţie“ soţiei sale întrucât „n-a avut grijă de animalele din gospodărie, folosind ca agent vulnerant o curea de transmisie din cauciuc folosită la un angrenaj ce prepară hrană pentru păsări“, potrivit rolii.ro. http://www.rolii.ro/
 
Inculpatul a menţionat că, după ce a bătut-o cu cureaua de transmisie, în momentul când s-a întors de la serviciu, şi-ar fi găsit soţia întinsă pe spate, pe podeaua din sufrageria casei, şi a considerat că se îmbătase, astfel încât a ignorat problema şi nu a chemat ajutor medical.
 
Cum rezultă din întreaga atitudine a inculpatului, spun magistraţii, este posibil „ca acesta să fi crezut că soţia sa se îmbătase, cum se mai întâmplase şi cu alte ocazii, dar, având în vedere bătaia foarte serioasă pe care tocmai ce i-o aplicase, acesta trebuia să manifeste grijă faţă de starea în care se găsea soţia sa - care era în agonie -, nu să fi crezut cu totală uşurinţă că iar se îmbătase, astfel că explicaţia inculpatului în referire la nepăsarea sa faţă de victimă nu poate fi primită, reprezentând doar o încercare de explicare a pasivităţii inacceptabile a inculpatului“.

Ajutor cerut prea târziu 

Bărbatul a mai precizat că, după miezul nopţii, s-ar fi trezit din somn auzind victima că horcăie, dar a lăsat-o, din nou, pe podeaua sufrageriei, în cele din urmă cerând ajutorul, care însă a venit tardiv.
 
„Se observă, de asemenea, în mod clar, că inculpatul nu a luat nici o măsură de salvare a victimei agresiunii sale deşi nu poate nega că ştia fără nici un dubiu că aceasta se resimţea puternic ca efect al corecţiei anterioare, respectivul apelând S.N.U.A.U. 112 doar când victima n-a mai dat semne de viaţă“, potrivit documentelor magistraţilor.
 
Medicul legist a declarat că „lovitura prin care s-a iniţiat mecanismul care a dus la deces este lovitura de la nivelul feţei mandibulare stânga, în urma căruia s-a produs hematomul subdural, dar nu poate preciza dacă aceasta a fost prima sau ultima dintre loviturile primite de victimă, întrucât a fost doar una dintre agresiunile suferite, într-o ordine pe care n-o poate stabili“.
 
Bărbatul a fost condamnat pentru omor calificat la 20 de ani de închisoare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii