Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nigerian cu mandat european de arestare, prins de polițiștii români

ro

04 Jun, 2020 08:40 1388 Marime text
•    Bărbatul ar fi indus în eroare o persoană, căreia i-ar fi promis că va călători în Ungaria pentru a cumpăra un apartament.

Un nigerian în vârstă de 26 de ani, bănuit de fraudă și căutat în acest sens de autoritățile din Ungaria, a fost prins de polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmări. Suspectul, pe numele căruia fusese emis un mandat european de arestare, va fi prezentat azi Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă, fiind reținut ieri de către procurorii din Capitală.

Iată datele oficiale puse la dispoziție de Poliția Română:

La data de 3 iunie a.c.,polițiștii Direcției de Investigații Criminale - Serviciul Urmăriri au depistat, în București,un cetățean nigerian, de 26 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de fraudă, pe numele căruia autoritățile din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene - Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

În fapt, în decembrie 2018, bărbatul ar fi indus în eroare o persoană, căreia i-ar fi promis că va călători în Ungaria pentru a achiziționa un apartament.

Pentru a-i câștiga încrederea, i-ar fi spus că vrea să trimită un pachet în Ungaria, pentru care persoana vătămată i-ar fi transferat, într-un cont bancar, 1.600 de euro reprezentând costul livrării.

După efectuarea transferului bancar,persoana nu a mai fi putut lua legătura cu cel în cauză.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 ore, urmând ca,în cursul zilei de astăzi,să fie prezentat instanței,în vederea confirmării mandatului european emis de Ungaria

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii